24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    AVM @MWC 2023: Περιήγηση στο booth του κολοσσού των routers και του Home Internet!

    Η AVM είναι μια εταιρεία, η οποία έχει αφήσει τη σφραγίδα στην προϊοντική κατηγορία των home routers και των συσκευών εκείνων που βοηθούν έτσι ώστε να μην μένουμε ποτέ… offline! Με τα πασίγνωστα υψηλής ποιότητας FRITZ!box, η AVM έχει ήδη αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό από users, οι οποίοι αναζητούν αξιοπιστία, υψηλές επιδόσεις και ασυναγώνιστη ποιότητα κατασκευής. Το FRITZ! Brand χαρακτηρίζεται από τον ιδανικό συνδυασμό ευφυούς hardware και software, προσφέροντας προϊόντα υψηλού performance που ξεχωρίζουν για την ευκολία στη χρήση και τα οποία καθιστούν την επικοινωνία και την ενασχόληση μας με τον μαγικό κόσμο του Internet ακόμη πιο συναρπαστική.

    Μέσα από την μεγάλη ποικιλία των FRITZ!Box μπορείτε να έχετε ένα router που ξεχωρίζει για την αξιοπιστία, την ασφάλεια και το πολλαπλό εύρος δυνατοτήτων. Τα προαναφερθέντα στοιχεία προέρχονται από το FRITZ!OS, το ειδικό λειτουργικό σύστημα (πρόσφατα έφτασε στην έκδοση 7.50), το οποίο ξεδιπλώνει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών που αν μη τι άλλο χαρίζουν τον πλήρη έλεγχο σε κάθε χρήστη (από τον πιο premium μέχρι τον πιο… αρχάριο). Παράλληλα, με την τεχνολογία Mesh, η AVM έχει βρει τη λύση έτσι ώστε να ξεχάσετε οποιαδήποτε έννοια χαμηλής απόδοσης στο δίκτυο σας. Με το Mesh πολλά διαφορετικά wireless δίκτυα «ενώνουν» τις δυνάμεις τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ενιαία και εξαιρετικά «συμπαγής» Wi-Fi οντότητα, η οποία δεν επιτρέπει στο lag να… νικήσει.

    Με τόσες αξιοθαύμαστες τεχνολογίες, η AVM δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από τη μεγάλη γιορτή της mobile τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνίων, για αυτό και στο booth της στο Hall 7, είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε απο κοντά όλα τα προϊόντα της. Στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2023, ο γερμανικός κολοσσός στο κομμάτι του Home Internet, παρουσίασε 4 νέες λύσεις, οι οποίες αποτελούν το «όραμα» της AVM για το home network «επόμενης γενιάς».

    Συγκεκριμένα, στο MWC 2023 είδαμε το FRITZ!Box 5690 Pro, το οποίο αποτελεί ένα υψηλού performance fiber / DSL router, το οποίο ουσιαστικά σηματοδοτεί το πέρασμα από το DSL στην οπτική ίνα, αποτελώντας ένα ενδιάμεσο προϊόν που μπορεί να συνεργαστεί και με τα δύο πρότυπα. Το 5690 Pro έρχεται με υποστήριξη GPON/AON fiber και 35b Supervectoring DSL συνδέσεις, ενώ παράλληλα υποστηρίζει Tri-Band Wi-Fi παίζοντας στις συχνότητες στα 2.4, 5 και 6GHz, ενώ φυσικά ενσωματώνει τη δυνατότητα για Mesh Wi-Fi. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της AVM, το 5690 Pro πρόκειται για μια “future-proof” λύση που χαρίζει ευελιξία και unique δυνατότητες.

    H δεύτερη πρόταση της γνωστής εταιρείας που έκανε «πρεμιέρα» στη Βαρκελώνη, ήταν το 5960 XGS, ένα πανίσχυρο router ειδικά για οπτική ίνα που μπορεί να διαχειριστεί ταχύτητες που αγγίζουν ακόμη και τα 10 Gbit/sec! Παράλληλα, στη Βαρκελώνη η AVM ανακοίνωσε to FRITZ!Box 6860 5G, μια router on-the-go λύση που κάνει πραγματικότητα το γρήγορο Internet στο σπίτι με τη χρήση του δικτύου 5G! Φτάνοντας σε ταχύτητες που αγγίζουν το 1.3 Gbit/sec σε όλα τα 5G δίκτυα, το 6860 5G καθιστά την εικονική πραγματικότητα και το απαιτητικό online gaming… παιχνιδάκι. Τέλος, η AVM παρουσίασε το FRITZ!Smart Gateway, το πρώτο της προϊόν το οποίο συνδυάζει δύο wireless τεχνολογίες (Zigbee και DECT ULE) και οι οποίες συνδέονται με τον κόσμο του Smart Home και τις εφαρμογές του.

    Και επειδή η AVM συνηθίζει να κοιτάζει μπροστά, στο MWC 2023, τα στελέχη της ανέλυσαν την πρόθεση της γνωστής εταιρείας στο να περάσει στην εποχή του Wi-Fi 7. Ως γνωστόν, στη σημερινή εποχή όλα τα routers διαθέτουν υποστήριξη για το πρότυπο Wi-Fi 6, παρόλα αυτό το επόμενο εξελικτικό στάδιο θα είναι το Wi-Fi 7 , το οποίο αναμένεται να καλύπτει όχι μόνο τις συχνότητες των 2.4 και 5GHz αλλά και των 6GHz, προσφέροντας εντυπωσιακές βελτιώσεις στην ταχύτητα, στο latency και στοπ throughtput. Ο εν λόγω συνδυασμός επιτρέπει τη δημιουργία μιας πανίσχυρης wireless σύνδεσης για απαιτητικές real-time απαιτητικές εφαρμογές, όπως είναι η εικονική πραγματικότητα, το cloud computing, το gaming, το metaverse κ.ά.

    Αν μη τι άλλο για μια ακόμη χρονιά η AVM ξεχώρισε για την πληθωρική της παρουσία, με μια ευρεία γκάμα προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη και πιο συναρπαστική! Πατήστε το play στο video που ακολουθεί για να άρετε μια γεύση από το booth της AVM στο MWC 2023…

    Τα FRITZ!Box και όλα τα προϊόντα της AVM αντιπροσωπεύονται στη χώρα μας από την AMY A.E.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles