20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή μέρη του κόσμου, σύμφωνα με τους χρήστες του Facebook

    Όταν έχεις ένα κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιείται από 900 εκατομμύρια ανθρώπους, μπορείς να βρεις ένα σωρό από ενδιαφέρουσες τάσεις, μέσα από τις πληροφορίες που μαζεύονται στο σύστημά σου, επισημαίνει εύστοχα το The Next Web.

    Κάπως έτσι το facebook σκέφτηκε να «αξιοποιήσει» τις location based δυνατότητες που δίνει στους χρήστες και να μετρήσει τα check ins που κάνουν. Έτσι, έφτιαξε ένα χάρτη με τα 25 πιο δημοφιλή μέρη του κόσμου, σύμφωνα με τα check ins που έχουν πραγματοποιηθεί, από τον Αύγουστο του 2010.

    (Μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να την δείτε σε πλήρη ανάπτυξη)

    Παραξενεύεστε που το πιο δημοφιλές μέρος της Μόσχας είναι το φοβερό nightclub Propaganda , αντί για την Κόκκινη Πλατεία, ή στο Oslo της Νορβηγίας είναι το T.G.I. Fridays στην προβλήτα Aker Brygge, αντί για το κτίριο που απονέμονται τα βραβεία Nobel; Δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε για ποιο λόγο.

    Οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν περισσότερα check in στα «στέκια» τους, στα μέρη δηλαδή που επισκέπτονται συχνά, οπότε, ένα στέκι ή ένα σημείο συνάντησης θα έχει περισσότερες επισκέψεις από λιγότερους ανθρώπους, απ’ ότι ένα αξιοθέατο, το οποίο επισκέπτονται περισσότεροι άνθρωποι μεν, αλλά μόνο μία φορά.

    Επίσης, όπως επισημαίνει το Facebook είναι ενδιαφέρον να δούμε πού κάνουν check in οι άνθρωποι ανάλογα με το κλίμα της χώρας που βρίσκονται. Στις βόρειες περιοχές, όπου κάνει κρύο, οι άνθρωποι κάνουν check in φυσικά σε κλειστούς χώρους, όπως clubs, στάδια και εμπορικά κέντρα, ενώ στις θερμότερες χώρες, τείνουν να επισκέπτονται ανοιχτούς χώρους, όπως υπαίθριες αγορές, παραλίες και αξιοθέατα.

    Είναι «αξιόπιστα» τα στοιχεία; Όχι, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν τους αρέσει να δηλώνουν την τοποθεσία τους στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν παύει όμως να είναι ενδιαφέρον να βλέπει κανείς που αρέσει στον κόσμο να πηγαίνει.

    Σ.σ. Το Propaganda στη Μόσχα συστήνεται ανεπιφύλακτα για τους fans του clubbing και του socializing. Ότι έχετε διαβάσει για την Ρωσική πρωτεύουσα, θα το δείτε εκεί

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles