24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τα δημοφιλέστερα απαγορευμένα videogames σε διάφορες χώρες του κόσμου!

    Πολλά παιχνίδια έχουν πέσει θύματα λογοκρισίας από πολλές χώρες του κόσμου και σε πολλές από αυτές απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους πολλές φορές σχεδόν ανεξήγητα. Σε αυτό το αφιέρωμα σου έχουμε αμέτρητα παιχνίδια κατηγοριοποιημένα ανά χώρα που απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους μαζί και με τον λόγο για τον οποίο απαγορεύτηκε.

    Να σημειώσουμε πως παρακάτω δεν θα αναφερθούν όλα τα παιχνίδια που έχουν απαγορευτεί σε κάθε χώρα, γιατί η λίστα θα ήταν ατελείωτη! Έχουμε επιλέξει τα δημοφιλέστερα παιχνίδια και αυτά με τον πιο περίεργο λόγο απαγόρευσης.

    banned-videogames2

    Επίσης, όσον αφορά τη χώρα μας, αξίζει να επισημανθεί πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο απαγορευμένο παιχνίδι. Ωστόσο, το 2002 εφαρμόστηκε για πολύ λίγο καιρό (καταργήθηκε λόγω αντιδράσεων) ένας νόμος που απαγόρευε κάθε είδους ηλεκτρονικό παιχνίδι που προσφέρει ψυχαγωγία. Ο νόμος αυτός προσπαθούσε να περιορίσει τον τζόγο και τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια –κλασικά στην Ελλάδα τίποτα δεν μπορούν να χειριστούν σωστά.

    Ξεκινάμε λοιπόν…

    Βραζιλία

    Παιχνίδια που περιέχουν πολύ βία: Blood, Carmageddon, Carmageddon II: Carpocalypse Now, Doom, Duke Nukem 3D, Grand Theft Auto, Max Payne 2, Mortal Kombat, Requiem: Avenging Angel, Postal, Postal 2.
    Counter-Strike: Ένας χάρτης διαδραματιζόταν σε μια φαβέλα.

    EverQuest: Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου τα quests του παιχνιδιού έριχναν ψυχολογικά τους παίκτες και τους προκαλούσαν ψυχολογικές διαταραχές.

    Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City: Περιέχει μουσική του βραζιλιάνου συνθέτη Hamilton da Silva Lourenço χωρίς την άδειά του.

    Να σημειωθεί πως στη Βραζιλία τα απαγορευμένα παιχνίδι δεν απαγορεύεται μόνο να πωλούνται, αλλά και να βρίσκονται στην κατοχή κάποιου. Σαν τα ναρκωτικά ένα πράγμα…

     

    Battlefield 4
    Battlefield 4

    Κίνα

    Στην Κίνα συνεχώς κηρύσσονται παράνομα videogames, ωστόσο επειδή η αγορά της Κίνας είναι τεράστια, τα στούντιο αλλάζουν το περιεχόμενο του παιχνιδιού για να συμφωνεί με τα στάνταρντς της χώρας. Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα παιχνίδια είναι τα:

    Battlefield 4: Ασέβεια προς την εθνική εικόνα της Κίνας και απειλή στην εθνική άμυνα της χώρας. Το υπουργείο πολιτισμού μιλάει για «πολιτισμική επίθεση».

    Command & Conquer Generals, I.G.I.-2: Covert Strike: «Λερώνει» την εικόνα της Κίνας και του κινέζικου στρατού.

    Football Manager 2005: Αναγνωρίζει το Θιβέτ σαν ανεξάρτητο κράτος.

    Hearts of Iron: Απεικονίζει τα Θιβέτ, Σιντζιάνγκ και Μαντζουρία σαν ανεξάρτητα κράτη και την Ταϊβάν υπό των έλεγχο της Ιαπωνίας.

    Δανία

    EA Sports MMA: Το παιχνίδι δεν κυκλοφόρησε ποτέ εξαιτίας ενός νόμου που απαγόρευε την πώληση και το μάρκετινγκ των energy drinks.

    Γερμανία

    Παιχνίδια που δεν κυκλοφόρησαν λόγω βίας και μεγάλης περιεκτικότητας ξεκοιλιασμών και splatter: Soldier of Fortune: Payback, Condemned: Criminal Origins, Condemned 2: Bloodshot, Manhunt, Manhunt 2, Dead Rising, Dead Rising 2, Silent Hill: Homecoming (Uncut έκδοση), Scarface: The World is Yours (Uncut έκδοση), Left 4 Dead 2 (Uncut έκδοση).

    Αναφορές στη ναζιστική ιδεολογία: KZ Manager, Wolfenstein (Uncut έκδοση), The Darkness (ευρωπαϊκή uncut Xbox 360 έκδοση).

    Manhunt 2
    Manhunt 2

    Ινδονησία

    DmC: Devil May Cry: Σεξουαλικό περιεχόμενο –εμφανίζεται και το μόριο του Dante στην αρχή. :P

    Far Cry 3: Υποτιμητικές αναφορές για τη ζωή στην Ινδονησία

    Grand Theft Auto: San Andreas: Εξαιτίας του mod «Hot Coffee».

    Prototype 2: Πολύ βρισίδι.

    Tom Clancy’s Splinter Cell: Pandora Tomorrow: Ο οργανισμός «Darah & Doa» του παιχνιδιού θεωρήθηκε απειλή από τον Πρόεδρο της Ινδονησίας.

    Ιράν

    Battlefield 3: Έντονες μάχες στην εισβολή των ΗΠΑ στην Τεχεράνη, αλλά και η μάχη στο Grand Bazaar. Πολλά καταστήματα μάλιστα είχαν κατεβάσει το παιχνίδι από τα ράφια τους πριν απαγορευτεί!

    Νέα Ζηλανδία

    Manhunt, Manhunt 2, Postal 2, Reservoir Dogs: Τα παιχνίδια αυτά απαγορεύτηκαν εξαιτίας της υπερβολικής βίας που περιέχουν.

    Postal 2
    Postal 2

    Πακιστάν

    Τα Call of Duty: Black Ops II και Medal of Honor: Warfighter δημιουργούν μια αρνητική εικόνα για τους πακιστανούς.

    Σαουδική Αραβία

    Παιχνίδια που απαγορεύτηκαν λόγω σεξουαλικών σκηνών και γύμνιας: η σειρά God of War (και επειδή έχει τη λέξη «θεός» στον τίτλο), η σειρά Grand Theft Auto, Heavy Rain, L.A. Noire, Red Dead Redemption.

    Το Pokemon Trading Card Game απαγορεύτηκε επειδή προμοτάρει το ευραϊκό κίνημα του σιωνισμού και περιέχει τζόγο (τα Pokemon; Σοβαρά τώρα;).

    Το Call of Duty 4: Modern Warfare παρουσίαζε βία ενάντια στους Μουσουλμάνους.

    Σιγκαπούρη

    Mass Effect: Λεσβιακή «συμπλοκή» μεταξύ εξωγήινου και ανθρώπου (η απαγόρευση άρθηκε αργότερα).

    Call of Duty 4: Modern Warfare
    Call of Duty 4: Modern Warfare

    Νότια Κορέα

    Στη Νότια Κορέα απαγορεύτηκαν όλα τα παιχνίδια που αναφέρονται στον πόλεμο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας για να αποφευχθούν οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2006 ο νόμος καταργήθηκε για χάρη της ελευθερίας του λόγου.

    Τα παιχνίδια που είναι ακόμα απαγορευμένα λόγω εκτεταμένης βίας είναι τα Manhunt, Manhunt 2 και Mortal Kombat.

    Σουηδία

    Dead or Alive: Dimensions: Δεν κυκλοφόρησε ποτέ εξαιτίας νόμων κατά της παιδικής πορνογραφίας.

    Ταϊλάνδη

    Στην Ταϊλάνδη απαγορεύονται όλα τα παιχνίδια με σεξουαλικό περιεχόμενο. Επίσης, ολόκληρη η σειρά Grand Theft Auto απαγορεύτηκε τον Αύγουστο του 2008, εξαιτίας ενός 18χρονου που σκότωσε έναν ταξιτζή με τρόπο που θύμιζε το gameplay του GTA.

    Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

    Όπως σωστά θα μαντεύεις τα περισσότερα έχουν να κάνουν με σεξουαλικό περιεχόμενο, βία, τζόγο και ναρκωτικά. Ωστόσο, η αρμόδια υπηρεσία περιορίζεται στις «κουτάτες» εκδόσεις και επιτρέπει την πώληση των παιχνιδιών ψηφιακά.

    Μερικά από αυτά τα παιχνίδια είναι: Call of Duty 4: Modern Warfare, Darksiders, Dead Island, Dead Island: Riptide, Dead Rising 2, Dragon Age: Origins, Dragon Age II, Fallout: New Vegas, The Godfather II, God of War (όλη η σειρά), Grand Theft Auto (όλη η σειρά), Heavy Rain, Mafia II, Mass Effect 2 & 3, Max Payne 3, Saints Row: The Third.

    Το Injustice: Gods Among Us είχε αρχικά απαγορευτεί παρόλο που είχε προταθεί με τίτλο Injustice: The Mighty Among Us. Πλέον δεν είναι απαγορευμένο.

    Grand Theft Auto: San Andreas
    Grand Theft Auto: San Andreas

    Βενεζουέλα

    Η Βενεζουέλα είναι η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε την απόλυτη απαγόρευση όλων των παιχνιδιών που πυροβολείς ανθρώπους, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης βίας στη χώρα. Ο νόμος μπήκε σε λειτουργία στις 3 Μαρτίου του 2010 και τότε όλες οι αγοραπωλησίες αλλά και η κατοχή παιχνιδιών με βίαιο περιεχόμενο κρίθηκαν παράνομες.

    Αυστραλία

    Το καλύτερο στο αφήσαμε για το τέλος, και αυτό είναι η Αυστραλία. Αυτή η χώρα είναι ένα αφιέρωμα από μόνη της. :P Τα περισσότερα παιχνίδια «έφαγαν πόρτα» αρχικά και αργότερα για να περάσουν τα «τεστ» έπρεπε να υποστούν διορθώσεις από τους δημιουργούς. Μερικά από τα παιχνίδια που είναι ακόμα απαγορευμένα είναι τα:

    • Blitz: The League
    • BMX XXX
    • Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude
    • Manhunt
    • NARC
    • Postal
    • Postal 2
    • Pantasmagoria
    • Reservoir Dogs
    • Risen
    • Shellshock 2: Blood Trails
    • Singles: Flirt Up Your Life
    • Syndicate

     

    Για τα περισσότερα ευθύνεται το σεξουαλικό περιεχόμενο, τα ναρκωτικά και η βία. Μερικά γνωστά παιχνίδια που έφαγαν αρχικά «X» αλλά πέρασαν τις «εξετάσεις» αργότερα είναι τα Saints Row IV, State of Decay, The Witcher 2, Fallout 3, Grand Theft Auto. Για περισσότερα τσέκαρε τη λίστα στη Βικιπαίδεια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles