20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Barbie – Oppenheimer: Ξεκίνησε ο “χορός” των εκατομμυρίων

    Μετά από μήνες γεμάτους memes και ενθουσιασμό, η ταυτόχρονη κυκλοφορία της Barbie και του Oppenheimer -τουλάχιστον στους κινηματογράφους του εξωτερικού- είναι γεγονός. Και οι δύο ταινίες έχουν ήδη ξεκινήσει πολύ καλά. Τα preview screenings της Barbie το βράδυ της Πέμπτης απέφεραν το εντυπωσιακό ποσό των 22,3 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η πορεία του Oppenheimer ξεκίνησε με 10,5 εκατομμύρια δολάρια το βράδυ της Πέμπτης.

    Τα νούμερα της Barbie την τοποθετούν μεταξύ των blockbuster. Ο Oppenheimer ήρθε με πολύ λιγότερα, αλλά 10.5 εκατομμύρια δολάρια είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά για ένα δράμα με βαθμολογία R που διαρκεί τρεις ώρες. Και οι δύο ταινίες είχαν επίσης ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο συνολικά, με την Barbie να βλέπει ένα σύνολο πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που την καθιστά το μεγαλύτερο άνοιγμα της χρονιάς μέχρι στιγμής. Το σύνολο του Oppenheimer υπολογίζεται σε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο είναι επίσης ένα ισχυρό σύνολο για τη βιογραφική ταινία.

    Η συζήτηση Barbie-versus-Oppenheimer ξεκίνησε ως έντονη αντιπαλότητα όταν ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά οι ημερομηνίες κυκλοφορίας. Καθώς οι ταινίες πλησίαζαν, η συζήτηση άρχισε να μετατοπίζεται με τη συνειδητοποίηση ότι οι ταινίες έκαναν ένα όμορφο ζευγάρι. Τώρα που είναι και οι δύο στις αίθουσες, φαίνεται ότι το πνεύμα συνεργασίας συνεχίζεται. Σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς από τα σινεμά AMC, πάνω από 40.000 άτομα είχαν εισιτήρια για να δουν και τις δύο ταινίες ως διπλή ταινία και ο αριθμός αυτός είναι βέβαιο ότι έχει αυξηθεί από τότε που κυκλοφόρησαν και οι δύο.

    Πέρα από την αρχική τους επιτυχία, τόσο η Barbie όσο και ο Oppenheimer θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν την εντυπωσιακή πρώιμη επιτυχία τους τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Ειδικά ο Oppenheimer φαίνεται να το κάνει ήδη καλά με sold-out προβολές της ειδικής μορφής IMAX 70mm μέχρι τα μέσα Αυγούστου σε ορισμένες αίθουσες.

    Σημειώνεται ότι η ταινία Barbie προβάλεται ήδη και στη χώρα μας, ενώ το Oppenheimer αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 24 Αυγούστου.

    Διαβάστε επίσης:

    ‘Έρχεται στο Steam τον Αύγουστο το Overwatch 2

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles