16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Νέες ταινίες: Battleship, ένας Οίκος Ανοχής, Hip-Hop ντοκιμαντέρ & Magic Hour

    Battleship
    Concept που κερδίζει στο box office… απλά το ακολουθείς και το εφαρμόζεις και εσύ με τη σειρά σου. O Peter Berg (The Kingdom, Hancock) βασίζεται στην φόρμουλα των Transformers, όπου δηλαδή μία πασίγνωση γκάμα παιχνιδιών της Hasbro, μετατρέπεται από αντικείμενο διασκέδασης των παιδιών, σε υλικό για τον κινηματογράφο. Εκεί προσθέτεις και τον πρώτο ρόλο της Rihanna στη μεγάλη οθόνη που θα προκαλέσει τις ανάλογες συζητήσεις και θα προσθέσει το celebrity αλατοπίπερο, και πλέον το μόνο που εύχεσαι είναι να αποφύγεις κακοτοπιές του τύπου John Carter.

    Το βασισμένο σ’ ένα επιτραπέζιο παιχνίδι φιλμ λοιπόν, θέλει πολεμικά πλοία να ναυμαχούν με εξωγήινους που ξεπηδούν κάτω από το νερό, κάτι που φυσικά σημαίνει πως οι σινεφίλ έχουν ήδη λάβει τις προειδοποιήσεις τους. Καθώς οι Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιούν μία συνηθισμένη άσκηση στα ανοικτά του Ειρηνικού Ωκεανού, εκεί θα εμφανιστεί μέσα από το νερό μία εξωγήινη φυλή με όχι και την καλύτερη διάθεση. Το φιλμ αποτυπώνει και τις δύο οπτικές γωνίες, και των ανθρώπων και των εξωγήινων, με το κοινό να αισθάνεται σαν τον Big Brother του Ναυτικού, αφού εκείνο γνωρίζει τις θέσεις και τις προθέσεις και των δύο πολεμικών μηχανών.

    Ακόμα ένα big budget φιλμ του Hollywood (200 εκατομμύρια δολάρια) που ελπίζει πως όχι μόνο δεν θα βουλιάξει, αλλά θα επιπλεύσει με άνεση. Διαφορετικά εάν το φιλμ όπου πρωταγωνιστούν οι Taylor Kitsch, Liam Neeson, Alexander Skarsgard και φυσικά η Rihanna, δεν προσέξει, μπορεί να μιλάμε για ένα ιστορικό ναυάγιο.

    Εμείς έχουμε να ευχηθούμε ένα πράγμα: άντε να πάρει σειρά και το Stratego

    Οίκος Ανοχής
    Δραματική ταινία του Bertrand Bonello με αναμενόμενη ηδονή στα πλάνα. Είναι η ιστορία εποχής ενός οίκου ανοχής που φτάνει στα τελειώματά του, με άντρες και γυναίκες να βιώνουν διαφορετικές κατάστασεις σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον…

    Ανοιχτά Μικρόφωνα
    Ντοκιμαντέρ για την επιρροή και την άνθιση του hip-hop στην Ελλάδα. Αυτά που περνάει η ελληνική κοινωνία είναι ολοφάνερο πως αποτελούν ιδανική έμπνευση για τη συγκεκριμένη μουσική έκφραση. Του Νίκου Σκαρέντζου. Ανάμεσα στα συγκροτήματα που εμφανίζονται είναι οι Dagobah System, Razastarr, Nέα Τάξη Πραγμάτων, Στίχοιμα, Κριτής, Διαρρήκτες κλπ. αλλά τα σχόλιά τους επάνω στο hip-hop κάνουν και άλλοι γνωστοί όπως οι Σώτη Τριαντάφυλλου, ο Κωνσταντίνος Τζούμας, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Τζίμης Πανούσης κλπ.

    Άναψε Με!
    Εφηβική κομεντί που μας έρχεται από τα βόρεια (Νορβηγία). Το φιλμ “παρακολουθεί την σεξουαλική αφύπνιση της δεκαπεντάχρονης αιθέριας Άλμα, η οποία παραπαίει ανάμεσα στη βαρετή πραγματικότητα της μικρής της πόλης και ερωτικές φαντασιώσεις με το ωραιότερο αγόρι του σχολείο”.

    Magic Hour
    Η νέα ταινία του Κώστα Καπάκα με τους Ρένο Χαραλαμπίδη και Τάσο Αντωνίου να περιπλανιούνται στην ελληνική επαρχία και να φιλοσοφούν, προσπαθώντας ο καθένας να ξεπεράσει τα δικά του ζόρια.

    Σούπερ Δημήτριος
    Είναι η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία της OTiNaNAi Productions, μιας ανεξάρτητης ομάδας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών χαμηλού προϋπολογισμού, η οποία έκανε πρεμιέρα στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και απέσπασε το Βραβείο Κοινού Καλύτερη Ελληνική Ταινία, το οποίο συνοδεύτηκε για πρώτη φορά και από το Τιμητικό Βραβείο “Μιχάλης Κακογιάννης”. Low budget και σουρεάλ κατάστασεις περί σούπερ ηρώων που δρουν στην Θεσσαλονίκη…

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles