18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    BenQ ScreenBar e-Reading Lamp Review: «Κι εγένετο φως»!

    Η BenQ ως γνωστόν εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση στο κόσμο των monitors και των projectors, καθώς γνωρίζει ποια είναι τα πραγματικά «θέλω» των χρηστών και ποιες είναι οι αληθινές ανάγκες τους. Με το σχεδιαστικό team της να δημιουργεί gadgets που ακολουθούν την παραπάνω φιλοσοφία, το τελικό αποτέλεσμα είναι μοναδικά έξυπνα και unique προϊόντα που ξεχωρίζουν για τον practical χαρακτήρα τους. H ScreenBar e-Reading Lamp της BenQ που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πρόσφατα αποτελεί ένα προϊόν που φέρει και με το παραπάνω τα παραπάνω χαρακτηριστικά…

    H προαναφερθείσα e-reading lamp, εξυπηρετεί μια πολύ βασική ανάγκη όλων των users που συνηθίζουν να ξοδεύουν άπειρες ώρες μπροστά από την οθόνη τους. Αυτή η ανάγκη δεν είναι άλλη από το να αισθάνονται οι χρήστες όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστα τα μάτια τους, καθώς πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η δουλειά μπροστά από την οθόνη του PC για περίπου 5.7 ώρες την ημέρα προκαλεί έντονη ενόχληση στα μάτια και κούραση. Όταν μάλιστα η πολύωρη χρήση συνδυάζεται με τον κακό φωτισμό, τότε πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί στο μέλλον να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία μας. Για αυτό και σε αυτή την περίπτωση η ScreenBar της BenQ είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε και στο review που ακολουθεί θα καταλάβετε το γιατί…

    Light up your life!

    Βγάζοντας την ScreenBar της BenQ από τη συσκευασία της, το μάτι πέφτει αμέσως στο κομψό και συγχρόνως λιτό design. H ScreenBar αποτελείται από δύο τμήματα, καθώς είναι η λάμπα (tube) και το mounting arm, το οποίο ουσιαστικά μπορεί να προσαρτηθεί στο επάνω τμήμα κάθε monitor (με πάχος στο frame από 1 έως το 3cm). Στο επάνω τμήμα της λάμπας δεσπόζουν μια σειρά από touch controls, όπως είναι το Power on/off button, το auto-brightness, τα brightness controls και η ρύθμιση του color temperature και με ικανοποίηση διαπιστώσαμε το πόσο εύκολα εφάπτεται στα monitors που την δοκιμάσαμε.

    Στο δε πίσω μέρος της λάμπας θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει μια USB port που σας επιτρέπει να συνδέσετε την ScreenBar είτε με το computer σας, είτε με το smartphone ή με ένα οποιοδήποτε power bank (αξίζει να σημειωθεί ότι για να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει το Output να είναι στα 5V και η τροφοδοσία να βγάζει 1A). Αναμφίβολα, η χρήση USB καλωδίου θα σας λύσει τα χέρια, καθώς δεν θα έχετε την ενοχλητική ύπαρξη κάποιου adaptor ρεύματος, το οποίο θα πιάνει κι άλλο χώρο στο γραφείο σας.

    Η διαδικασία συναρμολόγησης γίνεται σε χρόνο… dt και μέσα σε ελάχιστα λεπτά θα δείτε την e-Reading lamp να καλύπτει την επιφάνεια του monitor και του γραφείου σας. H απόκριση της είναι εξαιρετική και ένα από τα features που αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο είναι ότι η ScreenBar της BenQ διαθέτει auto-dimming sensor, ο οποίος δύναται να αντιληφθεί τον φωτισμό του περιβάλλοντος, προσαρμόζοντας τον φωτισμό της λάμπας ανάλογα. Επιπλέον, ο τρόπος που είναι σχεδιασμένη κατευθύνει το φως κατάλληλα, έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αντανάκλαση στην οθόνη. Και οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ρυθμίσει το color temperature, επιλέγοντας είτε την «ψυχρή» λύση των 6500K, είτε την πιο θερμή των 2700Κ.

    Δοκιμάζοντας τη λάμπα στο γραφείο, δεν αργήσαμε να διαπιστώσουμε ότι το αποτέλεσμα ήταν crystal clear, καθώς με μέτρηση περίπου στα 500 lux όλες οι πτυχές του γραφείου μπορούσαν να φωτιστούν επαρκώς. O χειρισμός της e-reading lamp είναι πανεύκολος και πραγματικά με το που την τοποθετήσαμε στο επάνω τμήμα του monitor, αμέσως διαλύθηκαν οι οποίες αρνητικές σκέψεις είχαμε για το πως θα φαίνεται όταν είναι προσαρτημένο στο monitor.

    Bring me to… light!

    H BenQ ScreenBar e-Reading Lamp αφενός πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο gadget για την υγεία των ματιών σας και αφετέρου πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τον χώρο και τον φωτισμό στο γραφείο σας. Η BenQ για μια ακόμη φορά μας εξέπληξε ευχάριστα με ένα προϊόν καινοτόμο, εύχρηστο και κυρίως χρήσιμο. Για αυτό εάν θέλετε να «φωτίσετε» παραπάνω την καθημερινότητα στο γραφείο ή στο σπίτι, τότε η πρόταση της BenQ είναι απλώς «must-have»!

    Επίσημος διανομεάς των προϊότων της BenQ στη χώρα μας είναι η Conceptum A.E.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles