21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    BeReal: Πάνω από 20 εκατ. active users ημερησίως και νέα λειτουργία

    Στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυριαρχούν οι «αψεγάδιαστες» φωτογραφίες που παρουσιάζουν μια ιδανική ζωή γεμάτη διακοπές, ακριβά αυτοκίνητα και χλιδάτα ξενοδοχεία. Η πραγματική ζωή όμως δεν είναι έτσι, τουλάχιστον για την πλειοψηφία, με αποτέλεσμα η εναλλακτική πρόταση BeReal να έχει αποκτήσει φανατικούς χρήστες.

    Η λογική της εφαρμογής είναι αρκετά απλή. Οι users λαμβάνουν σε ανύποπτο χρόνο ένα notification και πρέπει μέσα σε 2 λεπτά να μοιραστούν μια φωτογραφία, χρησιμοποιώντας τη διαθέσιμη συσκευή τους. Είναι λογικό επομένως αυτό που κυριαρχεί να είναι εικόνες χρηστών μπροστά σε έναν υπολογιστή ή φοιτητών την ώρα του μαθήματος.

    Σχετικό δημοσίευμα ανέφερε ότι ο αριθμός των χρηστών της εφαρμογής έχει μειωθεί κατά περίπου 61% τους τελευταίους μήνες -σε λιγότερο από 6 εκατομμύρια-, καθώς ο παράγοντας καινοτομίας εξασθένησε και μεγαλύτεροι ανταγωνιστές όπως το TikTok άρχισαν να αντιγράφουν το BeReal.

    Ωστόσο, το BeReal ισχυρίζεται ότι στην πραγματικότητα έχει περισσότερους από 20 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες. Η ομάδα σημειώνει ότι ήταν ήσυχη το τελευταίο διάστημα καθώς ήταν απασχολημένη, υπογραμμίζοντας «αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι μαντεύουν τι έχουμε κάνει και πώς πηγαίνουν τα πράγματα, και όχι πάντα με ακρίβεια».

    Εν τω μεταξύ, το BeReal εγκαινίασε και μια νέα λειτουργία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της αφοσίωσης και ίσως να κρατήσει τους αμφιταλαντευόμενους χρήστες onboard. Το Bonus BeReal, το οποίο η εταιρεία δοκιμάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν επεκταθεί σύντομα στον υπόλοιπο κόσμο, επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν δύο επιπλέον στιγμιότυπα την ημέρα σε ώρες της επιλογής τους – αρκεί να μοιράζονται το κανονικό τους BeReal εγκαίρως.

    Διαβάστε επίσης:

    To Bluesky… H “απάντηση” του Jack Dorsey στο Twitter καταφτάνει στο Android!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles