16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Bill Gates: “Τα NFTs βασίζονται στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου”

    Τα NFTs και τα κρυπτονομίσματα αποτελούν την «τρέλα» της εποχής μας, αφού αρκετοί είναι αυτοί που σπεύδουν να επενδύσουν τα χρήματά τους, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να τα πολλαπλασιάσουν. Άλλοι πάλι παρουσιάζονται πιο επιφυλακτικοί, αφού δεν αντέχουν ούτε να ακούνε γι’ αυτά!

    Ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, αφού απορρίπτει τα nonfungible tokens πιστεύοντας ότι βασίζονται στη θεωρία του «μεγαλύτερου ανόητου». Αυτό τουλάχιστον ανέφερε σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή την Τρίτη, σημειώνοντας σαρκαστικά:

    «Προφανώς, οι ακριβές ψηφιακές εικόνες πιθήκων θα βελτιώσουν δραστικά τον κόσμο». Στη συνέχεια συμπλήρωσε:

    «Δεν εμπλέκομαι σε αυτά».

    Ο Gates έχει ασκήσει αυστηρή κριτική και για τα κρυπτονομίσματα στο παρελθόν, υπογραμμίζοντας το υψηλό ρίσκο για επενδύσεις λιανικής αλλά και τη ζημιά που κάνει το mining στο περιβάλλον. Ο ίδιος προτιμά να επενδύει σε περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να παράγουν απτά αποτελέσματα, γι’ αυτό δεν έχει κανένα κρυπτονόμισμα ή NFT στην κατοχή του.

    Διαβάστε επίσης:

    HUAWEI “μεριμνά” ψηφιακά και εξοπλίζει τους εκπαιδευτικούς με τα καλύτερα laptop και tablets.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles