20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Bill Gates. “Το Ctrl – Alt – Delete για το login των PCs ήταν ένα λάθος”

    O “εμβληματικός” συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, παραδέχθηκε, στη διάρκεια συνέντευξής του στο πλαίσιο του “Harvard Campaign”, ότι ο συνδυασμός πλήκτρων “Ctrl – Alt – Delete” όσον αφορά τη χρήση του ως τρόπος για να κάνετε login σε ένα PC, ήταν ένα... λάθος!

    bill-gates

    Μπορεί στα Windows 8 ο συγκεκριμένος τρόπος να μην είναι πλέον ο προεπιλεγμένος, αν, ωστόσο χρησιμοποιείτε παλαιότερη έκδοση των Windows ή τα “Windows at Work”, συνεχίζετε να έρχεστε σε επαφή μ’ αυτή την “απαίτηση”.

    Όπως εξηγεί, ωστόσο, ο Bill Gates, ο συνδυασμός αυτών των πλήκτρων είχε ως σκοπό να εμποδίσει άλλες εφαρμογές από το να πραγματοποιήσουν μία “απομίμηση” προσπάθειας login και να “κλέψουν” το password του χρήστη.

    “Ήταν ένα λάθος” παραδέχθηκε ο Gates, γελώντας στο ακροατήριο. “Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μόνο πλήκτρο, αλλά αυτός που σχεδίασε το keyboard της IBM δεν ήθελε να μας δώσει ένα ξεχωριστό γι’ αυτή τη δουλειά”.

    Ο David Bradley, ένας μηχανικός που εργάστηκε για το original IBM PC, εμπνεύστηκε αυτόν το συνδυασμό των πλήκτρων, ο οποίος, βέβαια, ήταν αρχικά σχεδιασμένος για να πραγματοποιεί reboot σε ένα PC.

    “Μπορεί να το εμπνεύστηκα εγώ, αλλά ο Bill το έκανε διάσημο” έχει αναφέρει ο Bradley σε προηγούμενη συνέντευξή του, φέρνοντας τον Gates πραγματικά σε… αμηχανία.

    Να σημειώσουμε ότι ο συνδυασμός υπάρχει ακόμη στα Windows 8, επιτρέποντας σε ένα χρήστη να κλειδώνει ένα μηχάνημα ή να έχει πρόσβαση στον task manager. Αν, ωστόσο, το επιθυμείτε, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ρύθμιση ώστε να το χρησιμοποιείτε και σήμερα στο login σας.

    Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Bill Gates παρακάτω, ωστόσο, αν θέλετε να επικεντρωθείτε στο κομμάτι που μιλάει για το συνδυασμό πλήκτρων “Ctrl – Alt – Delete” πηγαίνετε απευθείας στο 16:30.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles