24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τα bitcoin προτείνονται για την Ελλάδα ως παράλληλο νόμισμα με το ευρώ!

    bitcoin

    Η φημολογούμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ οδηγεί τους κερδοσκόπους και τους Έλληνες καταθέτες προς επενδύσεις σε bitcoin. To αμφιλεγόμενο ψηφιακό νόμισμα κατέγραψε την περασμένη Τρίτη μια ακόμη αύξηση κατά 7% της ισοτιμίας του σε σχέση με το δολάριο και συνέχισε το ρεκόρ των συνεχόμενων αυξήσεων τους τελευταίους 18 μήνες.

    Αν και η αξία των bitcoin ήταν μέχρι πρότινος ιδιαίτερα ευμετάβλητη, έχει σταθεροποιηθεί τους τελευταίους έξι μήνες και αντιμετωπίζεται όλο και περισσότερο ως νόμιμο και δυνητικά πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ακόμα και από τις ίδιες τις κυβερνήσεις όπως αυτή της Βρετανίας και της Ουγγαρίας.

    Ο Joshua Scigala, συν-ιδρυτής της Vaultoro, επιχείρησης που διατηρεί τα bitcoinτων πελατών και επιτρέπει την ανταλλαγή τους με χρυσό αλλά και το αντίστροφο, υποστηρίζει ότι οι Έλληνες ξεκίνησαν να αγοράζουν το νόμισμα καθώς εξασθένησε η εμπιστοσύνη τους προς τις αρχές της χώρας και το μέλλον των αποταμιεύσεων τους. Ωστόσο είναι ασαφές αν το ψηφιακόνόμισμα θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που επέλθει ένα “Grexit”, κάτι που υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε παλαιότερες δηλώσεις του το είχε αναφέρει ως εναλλακτική.

    Ο Scigala μάλιστα ήταν ακόμη πιο σαφής και δήλωσε: «κάποιοι άνθρωποι δεν περιμένουν τις κυβερνήσεις για να βρουν ένα σχέδιο εξόδου και το πράττουν για τον εαυτό τους».

    «Έχετε ανθρώπους οι οποίοι ανησυχούν για την οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους και τις οικονομίες μιας ζωής και φοβούνται το γεγονός ότι μπορεί τα χρήματά τους να κλειδωθούν στις τράπεζες… έτσι προτιμούν να τα κρατούν σε άλλα είδη περιουσιακών στοιχείων όπως χρυσό, ή bitcoin ».

    Όπως ανέφερε ο συν-ιδρυτής της Vaultoro, τους τελευταίους δύο μήνες, με την Ελλάδα κολλημένη στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της, η εταιρία παρουσίασε άνοδο των εισροών από ελληνικές IP διευθύνσεις σε ποσοστό του 124 %.

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι το διάστημα Μαρτίου-Απρλίου 2013, η αξία των κρυπτονομισμάτων εκτοξεύθηκε σχεδόν 700% σε μόλις ένα μήνα, όταν στην Κύπρο επεβλήθησαν capital controls και ενεργοποιήθηκε το bail-in που οδήγησε σε κούρεμα των καταθέσεων.

    Ο ιδρυτής της επιχείρησης bitcoin, Quantaveκαι διοικητικό μέλος του συλλόγου ψηφιακού νομίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου, PaulGordon, υποστήριξε ότι παρόλο που δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες σχετικά με επανάληψη του σεναρίου της Κύπρου στην Ελλάδα, οι φόβοι για “Grexit” μπορεί να οδηγήσουν σήμερα στην αύξηση της φήμης των cryptocurrencies.

    Ορισμένοι προτείνουν για την Ελλάδα ως παράλληλο νόμισμα με το ευρώ τα bitcoin, προκειμένου να αποτραπεί μία ενδεχόμενη έξοδός της από την Ευρώπη, στην περίπτωση που θα υποστηριζόταν από εγγυήσεις αξιών ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, αλλά και μελλοντικών φορολογικών εσόδων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles