BREAKING

Bitdefender: Η υπερπληροφόρηση για τον Covid-19 έφερε ραγδαία αύξηση των κακόβουλων email

Αύξηση κατά 475% των αναφορών κακόβουλων μηνυμάτων, καταγράφεται από τα εργαστήρια ερευνών της Bitdefender για τον μήνα Μάρτιο. Οι χρήστες όντας απομονωμένοι στα σπίτια τους, περνούν πολύ περισσότερες ώρες στην οθόνη του υπολογιστή τους, δουλεύοντας, επικοινωνώντας, κάνοντας τις αγορές τους και διαβάζοντας την επικαιρότητα,  προσφέρουν ένα εύφορο έδαφος στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Οι χιλιάδες εταιρικές συσκευές που βρίσκονται μαζί με τους εργαζόμενους εκτός της ασφάλειας του εταιρικού δικτύου εξ αιτίας της πανδημίας του COVID-19 και συχνά πέρα από τον έλεγχο των administrators, καθώς η πιθανή αξιοποίηση των συσκευών αυτών για χρήσεις που δεν αφορούν την εργασία τους, μπορούν να εκθέσουν τα εταιρικά δεδομένα σε κίνδυνο. Την ίδια στιγμή, καμπάνιες phishing, ransomware, fraud, spoofing και scams, έχουν αυξήση κατακόρυφα την παρουσία τους  στοχεύοντας κάθετες αγορές που λόγω δραστηριότητας προσελκύουν μεγάλες ομάδες κοινού.

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε

Στο πλαίσιο καταγγελιών που έχουν γίνει στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ενημερώσεις από την Interpol και τη Europol συστήνεται στους χρήστες:

 • Να επιλέγετε έγκυρες πηγές για την ενημέρωσή τους και να μην εμπιστεύεστε συνδέσμους από fake news.
 • Να μην ανοίγετε ύποπτους ηλεκτρονικούς συνδέσμους (links) ή συνημμένα από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα phishing μήνυμα, για να μας εξαπατήσει, είναι όσο το δυνατόν όμοιο με ένα αυθεντικό μήνυμα, έτσι αν ζητούνται στοιχεία εισόδου λογαριασμών συστήνεται να προχωράτε σε επιβεβαίωση του αποστολέα πριν προβείτε σε οποιαδήποτε καταχώρηση στοιχείων.
 • Να μην προχωράτε σε δωρεές πριν διαπιστώσετε την γνησιότητα και την αξιοπιστία του οργανισμού. Η επικοινωνία με την τράπεζά σας μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό.
 • Μην ανταποκρίνεστε σε ύποπτα μηνύματα ή κλήσεις που σας ζητούν στοιχεία.
 • Μην κάνετε αγορές σε ηλεκτρονικά καταστήματα που δεν έχετε επιβεβαιώσει τα στοιχεία τους και την ύπαρξή τους. Αν η προσφορά είναι εξαιρετικά συμφέρουσα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά πιθανότατα αφορά σε απάτη.
 • Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγουμε να δίνουμε τα προσωπικά στοιχεία μέσω άγνωστων μηνυμάτων.
 • Όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα από άγνωστο αποστολέα και αναρωτιόμαστε εάν είναι αξιόπιστο συνήθως αρκεί να ελέγξετε προσεκτικά την διεύθυνση του αποστολέα. Τα μηνύματα απάτης χρησιμοποιούν διευθύνσεις οι οποίες μοιάζουν αρκετά αλλά δεν είναι αυθεντικές. Συνήθως υπάρχουν μερικοί χαρακτήρες διαφορετικοί αλλά αρκούν για να μας υποδείξουν την αυθεντικότητα ή όχι του μηνύματος.
 • Εγκαταστήστε και να διατηρήστε ενημερωμένη μία λύση προστασίας των ψηφιακών σας δεδομένων κατάλληλη για οικιακούς χρήστες ή εξασφαλίστε στους απομακρυσμένους χρήστες της εταιρείας σας μια λύση endpoint security με κεντρική διαχείριση που θα σας επιτρέπει να έχετε τον έλεγχο της ασφάλειας των εταιρικών σας δεδομένων κεντρικά & απομακρυσμένα.

Το Bitdefender GravityZone είναι μία αξιόπιστη λύση η οποία προστατεύει από τις εξελιγμένες, γνωστές και άγνωστες απειλές χωρίς να επιβαρύνει τους πόρους των υπολογιστών. Μέσα από το cloud interface είναι εφικτή η διαχείριση των εταιρικών συσκευών ανεξαρτήτου τοποθεσίας.

Ενώ αν αναζητάτε επιπλέον προστασία και έλεγχο των εταιρικών σας email, το Bitdefender GravityZone Email Security σας προσφέρει την λύση και σας δίνει την δυνατότητα να λαμβάνετε τα μηνύματα πλήρως απαλλαγμένα από spam και εξελιγμένες απειλές.

Η εγκατάσταση είναι ταχύτατη και δεν απαιτείται client ή add-on. Χρειάζεται μόνο η αλλαγή των mx records, όποιος και αν είναι ο πάροχος των email σας, προσφέρεται δυνατότητα user Synchronization με Active Directory ενώ η εγκατάσταση δεν διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά!

Το Bitdefender Email Security είναι αποκλειστικά cloud άρα δεν απαιτείται hardware με τα γνωστά υψηλά κόστη συντήρησης.

 • Πλήρως παραμετροποιήσιμο, με δυνατότητα αλλαγής των υπαρχόντων κανόνων ή δημιουργίας νέων σας προσφέρει μέγιστο έλεγχο και πολυεπίπεδη προστασία (περισσότεροι από 10.000 αλγόριθμοι Behavior analysis, η πιο ενημερωμένη AV signature list), 98% detection για τα spam και 100% για τα malspam (emails με malware attachments/ links) μηδενικά false positives, σύμφωνα με το τελευταίο report των VBSpam+ του Μαρτίου.
 • Αυξήστε την απόδοση του IT τμήματος με κεντρική cloud κονσόλα διαχείρισης για εύκολο έλεγχο παραλαβής e-mail, έλεγχο ανά μέγεθος, περιεχόμενο, πηγή, παραλήπτη, λέξεις κλειδιά, White list/ Black list κ.α..
 • Εξοικονομήστε resources με Real time visibility, Report Builder, Scheduling & Alerting, Log Retention & auto-archiving κ.α..

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στο www.bitdefender.gr και στο Τηλ.22008296.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment