23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Η Blizzard παραδέχεται ότι έγινε επίθεση από hackers στο Battle.Net

    Ναι κυρίες, κύριοι και αγαπητά μου… gamers. Το Battle.Net, η πλατφόρμα της Blizzard στην οποία βασίζονται οι υπηρεσίες online multiplayer για τα παιχνίδια της, έπεσε θύμα των χάκερς. Στις 4 Αυγούστου καταγράφηκε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους servers του Battle.Net, από όπου έκλεψαν προσωπικά δεδομένα χρηστών, τα οποία περιλάμβαναν passwords και τις σχετικές ερωταπαντήσεις ασφαλείας.

    Αν και η Blizzard ανακοίνωσε ότι δεν κινδύνευσαν τα στοιχεία πιστωτικών καρτών, προτείνει στους χρήστες να αλλάξουν τα passwords και τις απαντήσεις ασφαλείας τους. Την υπόθεση ερευνά η Blizzard με τη βοήθεια των αρχών δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Τουλάχιστον το θετικό (για εμάς) είναι ότι η επίθεση έγινε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της στους servers της Βόρειας Αμερικής.

    Αφορά κυρίως τους χρήστες της Βόρειας Αμερικής (duh!), της Λατινικής Αμερικής, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας). Στην Κίνα στάθηκαν τυχεροί και οι χάκερς δεν έκλεψαν τα δικά τους στοιχεία, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες χώρες εκλάπησαν μόνο τα emails των χρηστών.

    Εκτός αυτών, η Blizzard είπε ότι εκλάπησαν και κρυπτογραφημένοι τηλεφωνικοί αριθμοί χρηστών που συνδέονται στο Battle.Net μέσω mobile συσκευών. Η εταιρεία καθησύχασε την κοινότητα της όμως, δηλώνοντας ότι οι χάκερς δεν απέκτησαν πρόσβαση σε αρκετές πληροφορίες ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών.

    Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι πρέπει να σπάσουν κάθε password ξεχωριστά. Πάντως η Blizzard θα εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για την πιστοποίηση των χρηστών που προσπαθούν να συνδεθούν στο Battle.Net. Όσο για το λόγο που περίμενε 5 μέρες μέχρι να ενημερώσει τον κόσμο για την επίθεση… δεν θα λέγαμε ότι τον καταλάβαμε, ούτε ότι μας έπεισε.

    Πηγή : GameSpot

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles