22.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
More

    Box office: Άνοιγμα 98,5 εκατ. δολαρίων για το prequel του Hunger Games

    Το The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes επέστρεψε την προηγούμενη εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες μετά από 8 χρόνια σιωπής. Η αναβίωση του επιτυχημένου franchise βρέθηκε στην κορυφή του παγκόσμιου box office, καθώς η ταινία έφερε στα ταμεία περίπου 98,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Ωστόσο, τα νούμερα αυτά είναι χαμηλότερα από αυτά που περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές.

    Το σύνολο των 98,5 εκατομμυρίων δολαρίων προήλθε αθροιστικά από τα 44 εκατομμύρια δολάρια των Η.Π.Α., ένα ποσό που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένης της δημοτικότητας του franchise Hunger Games στις πολιτείες και τα 54,5 εκατομμύρια δολάρια των υπόλοιπων χωρών. Παρά τη χαμηλή απόδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες, το The Ballad of Songbirds and Snakes, κατέγραψε άνοιγμα 6,7 εκατομμύρια δολάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Ακολουθούν η Γερμανία με 4,8 εκατομμύρια δολάρια, η Κίνα με 4,5 εκατομμύρια δολάρια, η Γαλλία με 4,1 εκατομμύρια δολάρια και το Μεξικό με 3,7 εκατομμύρια δολάρια.

    Σημειώνεται ότι οι πρώτες τέσσερις ταινίες έφεραν συνολικά 3 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως κατά τη διάρκεια των κινηματογραφικών τους προβολών. Η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις από αυτές τις τέσσερις, το The Hunger Games: Catching Fire, κέρδισε περισσότερα από 865 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, αριθμό που το τελευταίο prequel είναι απίθανο να πλησιάσει. Παρά το γεγονός ότι ακόμη υπάρχει χρόνος για ανατροπές, η ταινία πιθανότατα έχει επηρεαστεί από τις απεργίες της τελευταίας περιόδου και τις μικτές κριτικές, καθώς αυτή τη στιγμή κατέχει 61% στο Rotten Tomatoes, το χαμηλότερο του franchise.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέες απολύσεις στη βιομηχανία του gaming

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles