18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    C.H.I.P. Ο υπολογιστής των… 9 δολαρίων κατακτά το Kickstarter!

    Αν αποκαλείτε φτηνό το Raspberry Pi 2 των 35 δολαρίων, τότε το C.H.I.P. των… 9 μόλις δολαρίων δεν μπορεί παρά να σας φανεί τζάμπα. Είναι ένα micro-computer της Next Thing Co. που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικιλία εφαρμογών.

    chip-next-thing-co

    Συνδέστε τα απαραίτητα περιφερειακά (πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη) και ιδού ο προσωπικός σας μικροϋπολογιστής. Διαφορετικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν ένα retro games emulator – και όχι μόνο βέβαια.

    c-h-i-p-does-computer-things

    Φυσικά, μην περιμένετε τρομερά specs, καθώς διαθέτει έναν AllWinner A13 processor χρονισμένο στο 1GHz, 512MB RAM και 4GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Έχει ακόμη μία full-sized micro USB port, audio jack με μικρόφωνο που μπορεί να λειτουργήσει και ως video output μέσω composite καλωδίου, ενσωματωμένο Wi-Fi 802.11 b/g/n και Bluetooth 4.0.

    chip

    Μπορεί να τρέξει κάθε Linux-based λειτουργικό, ενώ έρχεται με ενσωματωμένο Debian-based OS και προεγκατεστημένα apps όπως το LibreOffice ή το coding tool Scratch. 

    Έχει ήδη καλύψει τα χρήματα που ζητούσε στο Kickstarter και συνεχίζει ακάθεκτο, ενώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτόν στο ακόλουθο video.

    https://www.kickstarter.com/projects/1598272670/chip-the-worlds-first-9-computer

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles