18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Caine’s Arcade: Το viral video του 9χρονου που μας υπενθυμίζει τη δύναμη του Διαδικτύου

    Μια συγκινητική ταινία μικρού μήκους για ένα αγόρι στο ανατολικό Los Angeles, που δημιούργησε μια περιοχή με arcade games από χαρτόνι -βασισμένα σε γνωστά παιχνίδια- στο κατάστημα με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων του πατέρα του, εμφανίστηκε στο Internet τη Δευτέρα και έχει, πραγματικά, πάρει τεράστιες διαστάσεις με το ενδιαφέρον που έχει κερδίσει.

    Ο 9χρονος Caine Monroy ανακαλύφθηκε από το σκηνοθέτη Nirvan Mullick όταν αυτός έκανε, τυχαία, στάση στο κατάστημα του πατέρα του. Εκεί είδε το μικρούλη να δημιουργεί arcade games χρησιμοποιώντας μόνο χαρτόνι, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του. Κατόπιν, ο σκηνοθέτης, μετά από ειδική άδεια που πήρε από τον πατέρα του μικρού, “κινηματογράφησε” μία ταινία μικρού μήκους με αυτό το θέμα το περασμένο φθινόπωρο. Μια κομμένη version της προβλήθηκε, μάλιστα, στο DIY Days event τον Οκτώβριο.

    Καθώς το μαγαζί βρίσκεται σε ένα σημείο του LA χωρίς ιδιαίτερη κίνηση από περαστικούς, τα παιχνίδια του Monroy δεν τα είχε δει κανείς μέχρι που ο Mullick τα ανακάλυψε και τον βοήθησε να αποκτήσει ένα μεγάλο και ενθουσιώδες κοινό, μέσω κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook ή το Reddit.

    Είναι μια γλυκιά ιστορία που φέρνει τους θεατές πίσω σε μία εποχή φαντασίας και δημιουργικότητας. “Μας θυμίζει το πόσο μακριά έχουμε φτάσει σαν ενήλικες, αλλά, επίσης, και το πόσο πολύ θέλουμε να επιστρέψουμε στη θέση ενός παιδιού” αναφέρει ο σκηνοθέτης, ο οποίος, κατά τη διάρκεια του film, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό flash mob συγκεντρώνοντας παιδιά για να παίξουν με τα χάρτινα arcade games του μικρούλη.

    Σχολιαστές στη σελίδα του film στο Facebook και σε διάφορες ιστοσελίδες εκφράζουν την την υποστήριξη τους στον Monroy για την εφευρετικότητά του.

    “Θέλω να είμαι και πάλι 9”

    “Με θυμάμαι να χτίζω αεροπλανάκια από χαρτόνια και ταινία, όταν ήμουν 9 με 12 ετών”

    Από τότε που δημοσιεύτηκε στο Internet η ταινία, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες δολάρια σ’ ένα λογαριασμό που ο Mullick άνοιξε στο όνομα του μικρού Monroy. Τις πρώτες 24 ώρες, το ποσό ξεπέρασε τα 25.000 δολάρια, κάνοντας τον Mullick να ανεβάσει τον πήχη για τη συγκέντρωση χρημάτων στα 100.000 δολάρια. “Έχει ήδη προχωρήσει πέρα από τις προσδοκίες μου” αναφέρει ο ίδιος.

    Ο πατέρα του μικρού, George Monroy, δηλώνει έκπληκτος από την υποστήριξη. Επιπρόσθετα με όλες τις δωρεές, έχει ενημερωθεί από ένα τοπικό κολλέγιο ότι προσφέρεται να παρέχει στο γιο του δωρεάν μαθήματα σχεδιασμού το φετινό καλοκαίρι!

    “Έχουμε πολλές ευκαιρίες γι’ αυτόν να παρακολουθήσει ένα καλό σχολείο και αυτό είναι το πιο σημαντικό” αναφέρει.

    Δείτε την ταινία με πρωταγωνιστή το μικρούλη Caine Monroy και διαπιστώστε, για ακόμη μια φορά, πως το Internet και τα κοινωνικά δίκτυα στις μέρες μας μπορούν να αναδείξουν κρυμμένα ταλέντα, που με διαφορετικό τρόπο δε θα μπορούσε κανείς να εντοπίσει.

    cainesarcade.com
    facebook.com/cainesarcade
    twitter.com/cainesarcade

    Πηγή: Wired

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles