24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Γερμανοί πολέμιοι των καμερών παρακολούθησης, «παίζουν» σπάζοντας κάμερες σε όλη τη χώρα

    Στη Γερμανία επινοήθηκε ένας νέος τρόπος «αντίδρασης» ως προς τις κάμερες παρακολούθησης που υπάρχουν σε δρόμους, βαγόνια του μετρό και δρόμους. Διαβάζουμε στην εφημερίδα Guardian για το Camover 2013, ένα «εθνικό» παιχνίδι στο οποίο οι συμμετέχοντες, καλούνται να καταστρέψουν κάμερες με τον πιο ευρηματικό τρόπο και να το δηλώσουν, κάνοντας upload τα σχετικά video στο site Camover.

    Η διαμάχη στη Γερμανία για τις κάμερες παρακολούθησης σε δημόσιους χώρους έχει ξεκινήσει μετά από κάποια περιστατικά τοποθέτησης βομβών και δολοφονιών στο κέντρο της Βόννης και του Βερολίνου. Ο υπουργός εσωτερικών ζήτησε οι κάμερες παρακολούθησης να μην υπάρχουν μόνο στους σταθμούς τρένων αλλά να βγουν στους δρόμους και τις πλατείες. Το υπουργείο εσωτερικών υποστηρίζει ότι η χρήση καμερών παρακολούθησης των πολιτών, έχει μειώσει την εγκληματικότητα στις μεγάλες πόλεις κατά 20%. Πράγμα με το οποίο δεν συμφωνούν αρκετοί Γερμανοί που αισθάνονται να παραβιάζεται η ιδιωτικότητά τους.

    Το «παιχνίδι» των Γερμανών αντιφρονούντων στην παρακολούθηση από κάμερες ασφαλείας, δεν είναι νόμιμο καθώς, ο κάθε «παίχτης» που καταστρέφει μία κάμερα ασφαλείας, είτε σπάζοντάς την, είτε μαυρίζοντάς την με σπρέι, δεν παύει να προκαλεί φθορά ξένης περιουσίας. Οι οργανωτές το γνωρίζουν αυτό και το επισημαίνουν στους παίχτες. Το Camover 2013, ή αλλιώς, «σπάσε κι εσύ μία κάμερα παρακολούθησης, μπορείς», ολοκληρώνεται στις 16 Φεβρουαρίου, 3 ημέρες πριν την έναρξη του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Αστυνόμευσης. Δείτε το “βίντεο” που προσκαλεί τους παίχτες.


    Πηγή: The Verge, Guardian

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles