17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    CarTube: Μια πρωτότυπη ιδέα για τη διευθέτηση του κυκλοφοριακού προβλήματος του Λονδίνου!

    Τι να είναι άραγε ποιο δαπανηρό, η μαζική κατασκευή υπόγειων υποδομών που θα μπορούσαν να μεταφέρουν εκατοντάδες αυτοκίνητα δύο τόνων έκαστο ή η διάνοιξη τούνελ σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις παγκοσμίως; Ίσως η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δοθεί όταν η PLP Architecture που εδρεύει στο Λονδίνο πραγματοποιήσει τα σχέδιά της, τα οποία θα επιτρέψουν τον περιορισμό της κίνησης και την αύξηση της παρουσίας των πνευμόνων πρασίνου στη καρδιά των μεγαλουπόλεων.

    cartube

    Μόλις πριν από μερικές ημέρες, η PLP Architecture δημοσίευσε ένα τρίλεπτο βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται ένα concept που η ίδια έχει αναπτύξει. Ο λόγος για το CarTube, που η ίδια η εταιρεία το περιγράφει ως συγχώνευση των δυο τρόπων μεταφοράς, των αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων και των μέσων μαζικής μεταφοράς. Η εταιρεία εστιάζει στη δυνατότητα μεταφοράς υψηλού αριθμού πολιτών, υποστηρίζοντας πως αυτό το σύστημα θα μπορούσε να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά από ένα σιδηροδρομικό δίκτυο.

    Φυσικά, στο προσκήνιο έρχεται να προστεθεί και η αυτόνομη οδήγηση με τα δικά της οφέλη καθώς και το γεγονός ότι η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από την υποδομή που θα στηθεί. Έτσι δε θα έχει κινητήρες το κάθε όχημα, με αποτέλεσμα τα οφέλη για το περιβάλλον να είναι ακόμη μεγαλύτερα. Το Λονδίνο, εκτός από το Big Ben και τον Τάμεση, είναι επίσης γνωστό για το κυκλοφοριακό του πρόβλημα. Σε μια προσπάθεια αυτό να επιλυθεί, προωθήθηκε η επιβολή τέλους κυκλοφοριακής συμφόρησης το 2003, χωρίς να έχουν επιτευχθεί οι αναμενόμενοι στόχοι στα χρόνια εφαρμογής του μέτρου αυτού.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles