21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Celeste: Ένα πολυτελές εστιατόριο – κάψουλα με θέα στο… διάστημα

    Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αρκετά περίεργα εστιατόρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Τώρα ήρθε η ώρα η υψηλή γαστρονομία να συνδυαστεί με ακόμα μια ανερχόμενη τάση, αυτή του διαστημικού τουρισμού. Ο Vincent Farret d’Astiès, πρώην ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, παρουσίασε το project Zephalto, ένα ιπτάμενο εστιατόριο που σερβίρει γεύματα με αστέρι Michelin με θέα στο διάστημα.

    Το εστιατόριο Celeste θα έχει τη μορφή κάψουλας, η οποία συνδέεται με ένα στρατοσφαιρικό μπαλόνι και θα μπορεί να φιλοξενήσει έξι επιβάτες και 2 πιλότους σε μέγιστο ύψος 25 χιλιομέτρων. Το εστιατόριο θα σταματά σε σημείο που προσφέρει πανοραμική θέα της γης και θα σερβίρει ένα πολυτελές γαλλικό γεύμα και το ανάλογο κρασί. Η όλη εμπειρία θα έχει διάρκεια 3 ώρες και θα κοστίζει συνολικά 120.000 ευρώ.

    Οι πρώτες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2024 και είναι ήδη fully booked. Όποιος όμως επιθυμεί να πραγματοποιήσει κράτηση για το 2025, ακόμα προλαβαίνει. Για όσους έχουν απορία, η ατμόσφαιρα στο Celeste μοιάζει αρκετά με αυτή ενός αεροπορικού ταξιδιού, απλώς με περισσότερη πολυτέλεια. Η διαφορά είναι ότι το εστιατόριο πετά σε μεγαλύτερο ύψος από οποιοδήποτε εμπορικό αεροπλάνο. Η θέα αναμένεται να είναι εκπληκτική, χωρίς όμως να προβληματίζονται οι επιβάτες για την έλλειψη βαρύτητας.

    Σύμφωνα με την εταιρεία Zephalto, μέχρι στιγμής, έχουν ολοκληρωθεί 3 δοκιμαστικές πτύσεις με επιτυχία. Ένα ακόμα ταξίδι έχει προγραμματιστεί για φέτος με άτομα όλων των ηλικιών, χωρίς να απαιτείται σχετική εκπαίδευση.

    Διαβάστε επίσης:

    ChatGPT: Ψεύτικοι ιστότοποι κρύβουν υψηλούς κινδύνους, προειδοποιεί η Check Point Research (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles