13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η πιο επική φάρσα της ημέρας: Οι ερευνητές του CERN επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της Δύναμης! [April fools day]

    Αυτή η δημοσίευση του CERN αποτελεί την πιο επική φάρσα που διαβάσαμε στο Internet σήμερα. Και διαβάσαμε πολλές…

    light-sabre

    Οι ερευνητές στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN στη Γενεύη, λοιπόν, ανακοινώνουν με χαρά πως μόλις κατάφεραν -πραγματοποιώντας δοκιμές στον επιταχυντή και τρέχοντάς τον στην υψηλότατη ενέργεια των 13 TeV- να αποκτήσουν νέες γνώσεις για τη βασική δομή του σύμπαντος. Ποιες είναι αυτές;

    Αν έως τώρα έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερις θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις/δυνάμεις: η βαρυτική, η ηλεκτρομαγνητική, η ισχυρή και η ασθενής αλληλεπίδραση, τώρα έχουμε την πρώτη αδιαμφισβήτητη απόδειξη για την ύπαρξη μίας ακόμη, της “Δύναμης” (ή αγγλιστί “The Force”) – γνωστής μας βεβαίως-βεβαίως από τα Star Wars.

    force-library
    Στη φωτό βλέπουμε το βιβλιοθηκάριο του CERN, Tullio Basaglia, ο οποίος έχει μάθει να αξιοποιεί τη “Δύναμη” για να επιστρέψει τα βιβλία αναφοράς στα ράφια τους.

    “Η δύναμη είναι αυτό που δίνει σε ένα σωματίδιο την ισχύ του”, σημειώνει ένας κύριος ονόματι “Ben Kenobi (χμμμ…) από το University Mos Eisley στο Tatooine. “Είναι ένα ενεργειακό πεδίο που δημιουργείται από όλα τα έμβια όντα. Μας περιβάλλει, μας διαπερνά και δεσμεύει και το γαλαξία μαζί” σημειώνει ο Kenobi, ο οποίος έχει συντάξει και το σχετικό paper “May the Force be with EU” με το οποίο έπεισε το Συμβούλιο του CERN να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση δεκάδων ανδροειδών R2 στο data center του CERN, ώστε να βοηθήσουν τους φυσικούς να αντιμετωπίσουν την “πλημμύρα” δεδομένων από τα τελευταία πειράματα, από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε ο ανιχνευτής Θερμοδυναμικής Έγχυσης Ενέργειας (Thermodynamic Injection Energy).

    force-coffee
    Ο φυσικός του CERN, Valerio Rosseti, αξιοποιεί τη “Δύναμη” για πιο συνηθισμένες εργασίες, όπως το να ξαναζεστάνει τον καφέ του!

    Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η ερευνητική κοινότητα εμφανίζεται διχασμένη όσον αφορά την ανακάλυψη, με τον ερευνητή… σκοτεινής ύλης Dave Vader να απορρίπτει τις κοσμολογικές επιπτώσεις της Δύναμης με την ατάκα “οι αστεροειδείς δε με αφορούν”.

    Αυτά και άλλα πολλά στη φοβερή φάρσα του CERN που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη εδώ. Αξίζει πραγματικά!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles