27.1 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

    CES 2024: Δείτε πως θα παρακολουθήσετε όλα τα μεγάλα Press Conferences!

    Στο Las Vegas θα πραγματοποιηθεί και φέτος, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, η CES 2024, μια έκθεση που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και μας επιφυλάσσει σημαντικές τεχνολογικές αποκαλύψεις και νέα. Η έκθεση ξεκινά επίσημα την Τρίτη, αλλά από σήμερα (Day-1) αρκετές εταιρείες ετοιμάζονται να μας δώσουν ένα πρώτο δείγμα από τα προϊόντα τους. Μπορεί η έκθεση να πραγματοποιείται στην άλλη άκρη της γης, όσοι όμως ενδιαφέρεστε, μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά τα προγραμματισμένα press conferences.

    Τι περιλαμβάνει η σημερινή μέρα

    AMD

    Η AMD φέρνει πάντα κάτι ενδιαφέρον στην CES – ελπίζουμε ότι η CES 2024 δε θα διαφέρει. Η εταιρεία θα μεταδώσει ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου της στις 8 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. ΕΤ. (17:00 ώρα Ελλάδος) Θα δούμε την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της AMD, Dr. Lisa Su, και τον ανώτερο αντιπρόεδρο της εταιρείας και GM υπολογιστών και γραφικών, Jack Huynh.

    NVIDIA

    Τι υπάρχει λοιπόν στην ατζέντα της CES 2024; Είναι τα δύο πιο αγαπημένα γράμματα σε όλη την τεχνολογία: AI. Η NVIDIA στις 17:55 ώρα Ελλάδος θα επικεντρωθεί κυρίως στις «τελευταίες εξελίξεις της στην τεχνητή νοημοσύνη», συμπεριλαμβανομένης της generative AI. Η NVIDIA ήταν ανοιχτή σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη που βρίσκεται στο επίκεντρο της εκδήλωσης, αλλά ήταν επιφυλακτική όσον αφορά συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Η εταιρεία έχει γίνει κάτι σαν μεγαθήριο στο χώρο τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε πιθανότατα θα υπάρξουν πολλές νέες πληροφορίες σχετικά με τα next-gen AI supercomputer chips.

    LG

    Η LG είχε πάντα σημαντική παρουσία στην CES, με τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και τις συσκευές της να θεωρούνται απαραίτητη προσθήκη για το ετήσιο συνέδριο τεχνολογίας του Λας Βέγκας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξαιρετικά λεπτοί φορητοί υπολογιστές Gram της κορεατικής εταιρείας, οι τηλεοράσεις OLED και οι μπάρες ήχου. Μπορείτε να δείτε τι επιφυλάσσει η LG για την CES 2024 εδώ τη Δευτέρα στις 18:00 ώρα Ελλάδος.

    Hisense

    Ο γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης Hisense πραγματοποιεί τη δική του συνέντευξη Τύπου φέτος, ξεκινώντας στις 8 Ιανουαρίου στις 19:00 ώρα Ελλάδος. Η Hisense λέει ότι θα αποκαλύψει μια ποικιλία νέων προϊόντων, αφήνοντας υπονοούμενα για νέες lazer TVs, τηλεοράσεις ULED και πολλά άλλα.

    Panasonic

    Η βιωσιμότητα θα αποτελέσει κύριο μέλημα της έκθεσης της Panasonic, σύμφωνα με δήλωση που έκανε η εταιρεία πρόσφατα. Η ιαπωνική εταιρεία, η οποία ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, πρόκειται να πραγματοποιήσει τη συνέντευξη τύπου της στη 20:00 (ώρα Ελλάδος) στις 8 Ιανουαρίου. Θα μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις ανακοινώσεις της Panasonic από τη CES ζωντανά στον ιστότοπο της εταιρείας.

    TCL

    Σε περίπτωση που δεν το έχετε παρατηρήσει, και οι περισσότεροι από τους σημαντικότερους παίκτες τεχνολογίας φιλοξενούν τις δικές τους λαμπερές εκδηλώσεις τύπου σήμερα. Η TCL δεν αποτελεί εξαίρεση. Η εταιρεία πραγματοποιεί εκδήλωση στις 8 Ιανουαρίου στις 21:00.

    Sennheiser

    Στην CES 2024 θα δώσει το παρών και η εταιρεία ήχου Sennheiser, που ξεκινά την εβδομάδα με συνέντευξη Τύπου μια μέρα πριν από την επίσημη έναρξη της έκθεσης. Η εκδήλωση παρουσίασης του Sennheiser θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube στις 8 Ιανουαρίου, ξεκινώντας στις 22:30 ώρα Ελλάδος. Η Sennheiser δεν έχει πει πολλά για το τι σχεδιάζει να αποκαλύψει στην CES 2024, αλλά έχει υποσχεθεί «συναρπαστικά νέα ακουστικά».

    Hyundai

    Η αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai είναι μία από τις πολλές εταιρείες που πραγματοποιούν συνέντευξη Τύπου στην CES 2024. Θα μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με ορισμένες από τις προθέσεις της μάρκας ξεκινώντας από τις 23:00 ώρα Ελλάδος στις 8 Ιανουαρίου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ζωντανή ροή στο κανάλι της Hyundai στο YouTube.

    Samsung

    Η Samsung πραγματοποιεί την ετήσια συνέντευξη τύπου της CES στις 9 Ιανουαρίου στις 00:00 ώρα Ελλάδος. Αν αναρωτιέστε σε τι θα επικεντρωθεί η συνέντευξη Τύπου, γνωρίζετε ήδη την απάντηση. Είναι η AI. Το presser έχει τίτλο “AI for All: Connectivity in the Age of AI”.

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles