20.6 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    CES 2024: Ο μαγικός καθρέπτης από το παραμύθι της Χιονάτης έγινε πραγματικότητα!

    Όλοι λίγο πολύ είμαστε εξοικειωμένοι με το παραμύθι της Χιονάτης, στο οποίο η κακιά μητριά συνομιλούσε με τον καθρέφτη, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι ήταν η ομορφότερη γυναίκα στο βασίλειο. Μέχρι σήμερα αυτά γίνονταν στα παραμύθια. Στην CES 2024 όμως έκανε θεαματική εμφάνιση ένας “έξυπνος” καθρέφτης που με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης προσφέρει το απαραίτητο boost στην αυτοπεποίθηση του ατόμου που τον κοιτάζει!

    Πιο συγκεκριμένα, ο BMind smart mirror της Baracoda, που απέσπασε βραβείο καινοτομίας στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης, συνδυάζει AI και natural language processing (NLP), προκειμένου να αναλύσει τη διάθεση του χρήστη, μέσω των εκφράσεων, των χειρονομιών και του τόνου ομιλίας του. Κάπως έτσι “καταλαβαίνει” τη διάθεση που έχει τη συγκεκριμένη μέρα και προσφέρει μίνι θεραπευτικές συνεδρίες και καθοδηγούμενο διαλογισμό, προκειμένου να “ανεβάσει” τη διάθεση και να περιορίσει το stress.

    H πλατφόρμα CareOS επιτρέπει τη σύνδεση του καθρέφτη με third-party εφαρμογές, οι οποίες προβάλλονται στην επιφάνειά του και ενσωματώνει παράλληλα μικρόφωνο, 4K ultra-HD camera και Face ID για ασφαλές ξεκλείδωμα.

    Εκτός από την πτυχή της ψυχικής υγείας, το BMind διαθέτει επίσης προσαρμοσμένες λειτουργίες όπως καθοδηγούμενο βούρτσισμα δοντιών, ανάλυση δέρματος και καθοδήγηση, παρακολούθηση θερμοκρασίας του νερού στο μπάνιο και πολλά άλλα.

    Διαβάστε επίσης:

    Δέος! H TCL κλέβει την παράσταση στην CES 2024 με μια MiniLED Quantum Dot TV 115 ιντσών! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles