20.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    CES 2024: Στα οχήματα της Volkswagen το ChatGPT

    Η AI βρέθηκε φέτος στο επίκεντρο της CES 2024, με τη Volkswagen να ανακοινώνει ότι σκοπεύει να ενσωματώσει το γνωστό chat bot της OpenAI, ChatGPT, στα οχήματά της με IDA voice assistant.

    Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αναμένεται να αναβαθμίσει την εμπειρία οδήγησης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, ξεκινώντας στην Ευρώπη από ηλεκτροκίνητα οχήματα όπως τα ID.7, ID.4, ID.5, ID.3 και τα νέα μοντέλα Tiguan, Passat και Golf.

    Το ChatGPT έχει τραβήξει την προσοχή τον τελευταίο καιρό, με τη Volkswagen να αναδεικνύεται ως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία που αγκαλιάζει αυτήν την τεχνολογία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Mercedes-Benz ενσωμάτωσε το bot συνομιλίας AI στο σύστημα MBUX τον Ιούνιο.

    Η Volkswagen υπόσχεται χαρακτηριστικά όπως «εμπλουτισμένες συνομιλίες, ξεκάθαρες ερωτήσεις, αλληλεπίδραση σε διαισθητική γλώσσα, λήψη πληροφοριών για συγκεκριμένα οχήματα και πολλά άλλα – καθαρά hands-free». Για να βελτιώσει την εμπειρία, η Volkswagen χρησιμοποιεί επίσης ένα πιο εξειδικευμένο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο της Cerence που ονομάζεται CaLLM και είναι ικανό να απαντήσει σε περίπου 10.000 ερωτήματα σχετικά με το όχημα.

    Μόλις ξεκινήσει η λειτουργία, οι οδηγοί θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τον φωνητικό βοηθό IDA χρησιμοποιώντας τη φράση αφύπνισης “Hello IDA” ή πατώντας το κουμπί του τιμονιού. Εάν ο φωνητικός βοηθός αντιμετωπίσει ένα αίτημα πέρα από τις δυνατότητές του, θα προωθήσει το ερώτημα στο AI chatbot. Στη συνέχεια, η απάντηση θα δοθεί μέσω του φωνητικού βοηθού IDA, αναφέροντας σαφώς την πηγή των πληροφοριών.

    Για να διασφαλιστεί η υπεύθυνη χρήση αυτής της τεχνολογίας, η Cerence έχει επιβάλει ορισμένους περιορισμούς στις απαντήσεις του chatbot. Ερωτήσεις που σχετίζονται με βωμολοχίες, σεξ ή ευαίσθητα θέματα, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, δεν θα ληφθούν υπόψη.

    Διαβάστε επίσης:

    Lenovo: Με συσκευές και λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης στην CES 2024

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles