18.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Χάκερς επιτέθηκαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) που είναι υπεύθυνος για την έγκριση εμβολίων COVID-19, δήλωσε χθες ότι υπέστη hacking επίθεση. Με μια σύντομη ανακοίνωση που δημοσίευσε στο site του, ο οργανισμός αποκάλυψε το περιστατικό ασφαλείας, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν μπορούσε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση, καθώς διεξάγεται έρευνα για την εξιχνίαση του συμβάντος.

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων βρίσκεται στη διαδικασία εξέτασης αιτήσεων για δύο εμβόλια COVID-19, ένα από την Moderna, και ένα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία μεταξύ της BioNTech και της Pfizer.

    Όπως αναφέρει το ZDNet, εκπρόσωπος του οργανισμού που ρωτήθηκε για την hacking επίθεση, αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε εάν η επίθεση στόχευε στη διαδικασία έγκρισης των εμβολίων ή αν ήταν μια επίθεση με οικονομικά κίνητρα όπως το ransomware. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, πολλές εταιρείες που εργάζονται πάνω στην έρευνα και την ανάπτυξη εμβολίων για τον COVID-19 έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των χακερς, και ιδιαίτερα των κρατικών χρηματοδοτούμενων ομάδων. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται οι ακόλουθες: Johnson & Johnson, Novavax, Genexine, Shin Poong Pharmaceutical, Celltrion, AstraZeneca, Moderna και Gilead, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και η εφημερίδα της Wall Street.

    Επιπρόσθετα, όπως ανέφερε η Microsoft τον περασμένο Νοέμβριο, εντόπισε τρεις κρατικές hacking ομάδες, οι οποίες στοχεύουν επτά εταιρείες που εργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίων COVID-19. Οι κυριότερες από αυτές είναι η ρωσική APT ομάδα «Fancy Bear», η hacking συμμορία της Βόρειας Κορέας «Lazarus» και η «Cerium».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles