20.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Χαμηλές επιδόσεις στο box office για τη Disney – Μπαίνει “κόφτης” σε Marvel και Star Wars περιεχόμενο

    Η Disney αποφάσισε να βάλει “φρένο” στη δημιουργία ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που σχετίζονται με τα franchise των Marvel Studios και Lucasfilm, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το μεγάλο αφεντικό Bob Iger. Πρόκειται για μια κίνηση που βγάζει… νόημα, αφού η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει το κόστος σε μια εποχή που οι πρόσφατες ταινίες της, από τη Marvel μέχρι τα κινούμενα σχέδια, δεν έχουν τις αναμενόμενες επιδόσεις στο box office.

    Νωρίτερα φέτος, η Disney ξεκίνησε μια ευρεία αναδιοργάνωση, που προέβλεπε μείωση του κόστους κατά 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Iger δήλωσε την Πέμπτη ότι υπήρξαν κάποιες απογοητεύσεις, επειδή ελήφθησαν πολλές λάθος αποφάσεις για να στηριχθεί η streaming υπηρεσία Disney+ και να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές.

    Ο ίδιος σημείωσε ότι η Disney είχε κάποιες απώλειες από τα κινούμενα σχέδια της Pixar τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, χαρακτήρισε τη Marvel ως ένα ιδιαίτερο παράδειγμα υπερβάλλοντα «ζήλου» της εταιρείας να αυξήσει το αρχικό της περιεχόμενο στο streaming.

    «Η Marvel είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Δε βρισκόταν στην τηλεοπτική επιχείρηση σε κάποιο σημαντικό επίπεδο. Όχι μόνο αυξήθηκε η παραγωγή ταινιών, αλλά κατέληξαν να δημιουργήσουν μια σειρά από τηλεοπτικές σειρές», δήλωσε ο Iger. «Ειλικρινά, αυτό μείωσε το focus και την προσοχή. Δηλαδή, νομίζω, αυτή είναι η αιτία από οτιδήποτε άλλο».

    Η Disney απέκτησε τη Marvel για περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2009 και το franchise έκτοτε έχει κερδίσει δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office για την εταιρεία.

    Ο Iger είχε αναφέρει ότι η εταιρεία έπρεπε να αξιολογήσει πόσα sequel “σηκώνει” κάθε χαρακτήρας στο Marvel Cinematic Universe.

    Διαβάστε επίσης:

    The Witcher: Αιματηρό finale αποκαλύπτει το νέο trailer του Netflix (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles