12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Χαμός! Το Switch είναι η νέα (εναλλακτική) κονσόλα της Nintendo!

    H Nintendo γνωρίζει πολύ καλά πως να δημιουργεί “πάταγο” με τα προϊόντα της και αυτό συνέβη και σήμερα με την επίσημη αποκάλυψη της νέας κονσόλας της, ονόματι Switch! Εδώ και πολύ καιρό ακούγαμε για την κονσόλα NΧ, αλλά NX δεν είχαμε δει και σήμερα έφτασε η μεγάλη μέρα με τη Nintendo να σηκώνει την κουρτίνα για το νέο της gaming σύστημα. Το Switch (όπως πλέον θα ονομάζεται το NX) θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2017 και φέρνει στο επίκεντρο ένα τελείως διαφορετικό concept σε σχέση με τα συνηθισμένα (το οποίο φωνάζει το όνομα “Nintendo” από χιλιόμετρα).

    nintendo-switch-1

    Όπως θα διαπιστώσετε και από το announcement video που ακολουθεί το Nintendo Switch είναι ένα είδος φορητής κονσόλας με αποσπώμενα controllers, η οποία χρησιμοποιεί cartridges και μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε τηλεόραση. Η κεντρική φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τη νέα κονσόλα είναι ότι διαθέτει έναν καθαρόαιμo gaming on-the-go προσανατολισμό, καθώς μπορεί να μεταφερθεί κυριολεκτικά παντού! Στο trailer φαίνεται η ευκολία με την οποία μπορεί να αποσυνδεθεί από την σταθερή βάση της και να τοποθετηθεί σε μία mobile βάση με την παράλληλη προσθήκη των detachable controllers στα αριστερά και στα δεξιά της. Τα Joy-Cons όπως ονομάζονται τα controllers της κονσόλας μπορούν είτε να προσαρτηθούν μαζί είτε ο χρήστης να κρατήσει το ένα εξ΄αυτών στο χέρι του, ενώ μάλιστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε local multiplayer όπου ένας gamer κρατάει το ένα Joy-Con και ο άλλος το άλλο! Επίσης, πολλά Switches μπορούν να συνδυαστούν και να προσφέρουν την απόλυτη multiplayer εμπειρία!

    nintendo-switch-3

    Αν και ακόμη δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες που αφορούν στα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας, ωστόσο ήδη γνωρίζουμε ότι πίσω από τα γραφικά του Switch βρίσκεται η Nvidia και το Tegra chipset. Χωρίς αμφιβολία, με τη modular κονσόλα της δίνει μία άλλη διάσταση στην έννοια του gaming-on-the-go και φιλοδοξεί να ανατρέψει τα δεδομένα, μπαίνοντας δυναμικά στο παιχνίδι με μία πιο… εναλλακτική πρόταση! Ανυπομονούμε να την γνωρίσουμε και από κοντά την προσεχή άνοιξη…

    https://youtu.be/f5uik5fgIaI

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles