20.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Χαμός! Το Twitch απολύει το 35% του εργατικού του δυναμικού!

    Το 2023 ήταν μια χρονιά που σημαδεύτηκε από εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις από τις εταιρείες τεχνολογίας, καθώς ακόμη και κολοσσοί προχώρησαν σε δραστική μείωση του εργατικού τους δυναμικού. Και εκεί που θα περιμέναμε ότι από τη νέα χρόνια θα υπήρχε μια μείωση του ρυθμού των απολύσεων, όπως όλα δείχνουν η νέα χρονιά δεν μπήκε με τους καλύτερους «οιωνούς», καθώς το Twitch αποφάσισε να απολύσει το 35% των υπαλλήλων του, κάτι το οποίο αντιστοιχεί σε 500 εργαζομένους!

    Υπενθυμίζουμε ότι το Twitch μέσα στο 2023 είχε απολύσει κοντά στους 400 υπαλλήλους του, ως απόρροια του κλεισίματος των γραφείων του που διατηρούσε στη Κορέα. Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε επισφράγισμα της πτωτικής πορείας του Twitch, μιας gaming streaming πλατφόρμας που αγοράστηκε από την Amazon έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα κέρδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνολικά κόστη για να «τρέξει» η πλατφόρμα του Twitch είναι τεράστια, από τη στιγμή που καλείται να υποστηρίξει 1.8 δισεκατομμύριο ώρες video περιεχομένου. Το ακριβό κόστος των εγκαταστάσεων ήταν και ο βασικός λόγος που το Twitch έφυγε από την Κορέα, καθώς το κόστος συντήρησης του τεχνολογικού του εξοπλισμού ήταν δέκα φορές πιο ανεβασμένο σε σύγκριση με άλλες χώρες.

    Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε και πολλές αποχωρήσεις στελεχών, δείγμα του ότι το καράβι μάλλον… «βουλιάζει» και ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει δρόμος… επιστροφής.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles