17.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    ChatGPT: Αποκτά μνήμη και θυμάται τις προηγούμενες συζητήσεις

    Το ChatGPT μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο και να απλοποιήσει αρκετές διεργασίες. Ωστόσο, μέχρι σήμερα παρουσίαζε ένα σημαντικό μειονέκτημα. Δε θυμάται τίποτα όταν τελειώσει η συνομιλία σας! Φυσικά, το γεγονός ότι το σύστημα έκανε reset μετά από την εκάστοτε συνομιλία, γινόταν επίτηδες από την OpenAI για λόγους ασφαλείας. Με τον καιρό όμως, το ChatGPT εξελίσσεται και αποκτά νέα χαρακτηριστικά.

    Μάθε πως να χρησιμοποιείς το ChatGPT

    Πιο συγκεκριμένα, η OpenAI προσπάθησε να διορθώσει αυτό το ζήτημα και επιτέλους πρόσθεσε ένα feature μνήμης στο ChatGPT. Αυτό θα επιτρέψει στο γνωστό chatbot να θυμάται σημαντικές προσωπικές λεπτομέρειες από προηγούμενες συνομιλίες σας και να χρησιμοποιεί αυτό το πλαίσιο στα επόμενα ερωτήματα.

    Πως μπορείτε να αξιοποιήσετε το νέο feature του ChatGPT

    Στο εξής, θα μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να θυμηθεί κάτι συγκεκριμένο, όπως ότι το παιδί σας έχει αλλεργία στα φιστίκια ή πώς προτιμάτε να υπογράφετε τα email σας. Αυτό θα αποθηκεύεται αυτόματα και θα εφαρμόζεται σε μελλοντικές συνομιλίες και εργασίες.

    Και οι αλλαγές… συνεχίζονται, αφού το σύστημα θα μαθαίνει με τον καιρό. Θα αποθηκεύει φυσικά τα data, όσο συνεχίζετε να πραγματοποιείτε ερωτήσεις. Στόχος είναι το chatbot να γίνει πιο έξυπνο και, το πιο σημαντικό, να προσαρμοστεί στις συγκεκριμένες σας ανάγκες.

    Επιπλέον, κάθε custom GPT θα έχει τη δική του μοναδική μνήμη. Η OpenAI δίνει ως παράδειγμα το Books GPT, καθώς το chatbot  θα θυμάται ποια βιβλία έχετε ήδη διαβάσει και ποια είδη λογοτεχνίας σας αρέσουν. Το GPT Store είναι γεμάτο με μοναδικά chatbots που θα επωφεληθούν από αυτήν τη λειτουργία μνήμης.

    Διαβάστε επίσης:

    Δώστε αυτές τις 10 εντολές στο ChatGPT και βάλτε το να δουλέψει για εσάς!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles