23.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    ChatGPT: Άρχισε να… τεμπελιάζει το chatbot της OpenAI

    Η OpenAI, η εταιρεία πίσω από το δημοφιλές μεγάλο γλωσσικό μοντέλο ChatGPT, αναγνώρισε πρόσφατα ότι το chatbot έχει αρχίσει να… τεμπελιάζει και ότι αυτό θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στο μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

    Αυτή η είδηση έρχεται μετά από εκτεταμένες αναφορές χρηστών σχετικά με την υποβάθμιση της απόδοσης του μοντέλου. Οι χρήστες έχουν επισημάνει ζητήματα όπως οι ελλιπείς εργασίες, οι συντομεύσεις και η… αποφυγή της ευθύνης για διάφορες εργασίες.

    Σε μια σειρά από tweets, η OpenAI αποδέχτηκε τα σχόλια και δήλωσε ότι το μοντέλο δεν έχει υποστεί καμία ενημέρωση από τις 11 Νοεμβρίου. Τόνισαν ότι η παρατηρούμενη «τεμπελιά» ήταν ακούσια και την απέδωσαν στην απρόβλεπτη φύση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων. «Δεν έχουμε ενημερώσει το μοντέλο από τις 11 Νοεμβρίου και αυτό σίγουρα δεν είναι σκόπιμο. Η συμπεριφορά του μοντέλου μπορεί να είναι απρόβλεπτη και εξετάζουμε να το διορθώσουμε», έγραψε η εταιρεία στο Twitter.

    Ενώ η βασική αιτία της «τεμπελιάς» παραμένει ασαφής, ορισμένοι ειδικοί εικάζουν ότι συνδέεται με τους εσωτερικούς μηχανισμούς ασφαλείας του μοντέλου. Αυτοί οι μηχανισμοί έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν το ChatGPT 4 να δημιουργεί επιβλαβές ή προσβλητικό περιεχόμενο. Ωστόσο, μπορεί ακούσια να οδηγήσουν το μοντέλο στην αποφυγή ορισμένων εργασιών ή σε ελλιπείς απαντήσεις. Η αργή απόδοση του ChatGPT 4 υποδηλώνει ότι η επίτευξη πραγματικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να σκεφτεί και να λύσει προβλήματα από μόνη της, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο.

    Διαβάστε επίσης:

    ΦΗΜΗ: Νέα iPads θα λανσάρει η Apple το Μάρτιο

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles