16.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    ChatGPT vs Game of Thrones: Αγωγή George R. R. Martin εναντίον της OpenAI

    Δεν είναι η πρώτη φορά που γνωστοποιούνται μηνήσεις και ομαδικές αγωγές εναντίον της OpenAI και του ChatGPT για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Τώρα όμως στο δικαστικό “χορό” μπαίνουν και μεγάλα ονόματα, όπως αυτό του George R.R. Martin, δημιουργού του Game of Thrones.

    Όπως αναφέρουν πρόσφατα δημοσιεύματα, μια ομάδα διάσημων συγγραφέων εντάχθηκε στο Writer Guild, καταθέτοντας ομαδική αγωγή εναντίον της OpenAI. Οι εμπλεκόμενοι αναφέρουν ότι η τεχνολογία της εταιρείας χρησιμοποιεί παράνομα το έργο τους που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

    Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι η OpenAI, η εταιρεία πίσω από το viral chatbot ChatGPT, αντιγράφει διάσημα έργα, μια πράξη «κατάφωρης και επιβλαβούς» παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, και τροφοδοτεί χειρόγραφα σε αλγόριθμους για να βοηθήσει στην εκπαίδευση συστημάτων σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας πιο ανθρώπινων απαντήσεων κειμένου.

    Οι George R.R. Martin, Jodi Picoult, John Grisham και Jonathan Franzen είναι μεταξύ των 17 διακεκριμένων συγγραφέων που συμμετείχαν στη μήνυση υπό την ηγεσία της Ένωσης Συγγραφέων, μιας επαγγελματικής οργάνωσης που προστατεύει τα δικαιώματα των συγγραφέων. Κατατέθηκε στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η αγωγή ισχυρίζεται ότι τα μοντέλα της OpenAI βλάπτουν άμεσα τη δυνατότητα των συγγραφέων να βγάζουν τα προς το ζην, καθώς η τεχνολογία παράγει κείμενα που οι συγγραφείς θα μπορούσαν να πληρωθούν για να γράψουν, καθώς και χρησιμοποιεί υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα για να δημιουργήσει έργα αντιγραφής.

    Διαβάστε επίσης: Το νέο HUAWEI WATCH GT4 διαθέσιμο στην Ελλάδα (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles