14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Χειρόγραφο του Einstein πωλήθηκε σε δημοπρασία 11,6 εκατ. ευρώ

    Οι χειρόγραφες σημειώσεις του Albert Einstein με τους υπολογισμούς που οδήγησαν στη θεωρία της σχετικότητας σημείωσαν ρεκόρ, καθώς πωλήθηκαν την Τρίτη 11,6 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία του Οίκου Christie’s στο Παρίσι.

    Έγγραφο 54 σελίδων του 1913

    Πρόκειται για το υψηλότερο χρηματικό ποσό που κατάφερε ποτέ να αγγίξει χειρόγραφο γραμμένο από επιστήμονα-αυθεντία και αποκαλύπτει τη διαδρομή της σκέψης, πριν το σπουδαίο επίτευγμα, του πασίγνωστου φυσικού.  Η θεωρία της σχετικότητας δημοσιεύτηκε το 1915. Το έγγραφο υπολογίζεται ότι γράφτηκε το 1913 με 1914 στη Ζυρίχη και περιλαμβάνει 54 σελίδες από τον Einstein και τον συνάδελφό του και μηχανικό Michele Besso. Χάρη στο δεύτερο το έγγραφο διασώθηκε.

    Στις σημειώσεις φαίνονται οι υπολογισμοί με μαύρο στυλό και οι διορθώσεις που έκανε στην προσπάθειά του να διαμορφώσει τη θεωρία.

    Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για το πολυτιμότερο χειρόγραφο του Einstein που έφτασε ποτέ σε δημοπρασία. Το προηγούμενο ρεκόρ για δουλειά του ήταν τα 2,8 εκατ. ευρώ για το “God letter” το 2018.

    Διαβάστε επίσης:

    Το ταχύτερο ηλεκτρικό αεροσκάφος στον κόσμο κατασκεύασε η Rolls Royce

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles