12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Chia: Το νέο κρυπτονόμισμα που σημαίνει «κακά μαντάτα» για τους σκληρούς δίσκους!

    Σίγουρα η κατάσταση με τα κρυπτονομίσματα έχει… ξεφύγει! Νέες GPUs δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, οι κατασκευάστριες εταιρείες δεν βρίσκουν chipsets για τις συσκευές τους και τα οι gamers κυνηγούν με το… ψαροντούφεκο τις next-gen κονσόλες. Παράλληλα, θα έχετε ακουστά για το BitCoin, το Dogecoin και το Ethereum, τα οποία αποτελούν από τα πιο γνωστά κρυπτονομίσματα, τώρα μάλλον θα μάθουμε και για το Chia, το οποίο όμως έχει μια βασική διαφορά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, καθώς βασίζεται στην ισχύ των GPUs, αλλά στον ελεύθερο χώρο που διαθέτουν οι σκληροί δίσκοι!

    Το δημιούργημα του Bram Cohen, ο οποίος έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία του δικτύου BitTorrent ενδέχεται να αλλάξει πλήρως την εικόνα που έχουμε για τη διαδικασία του cryptomining. Από τη στιγμή που το BitCoin υπλογίζεται ότι μόνο αυτό για να αντληθεί χρειάζεται ενέργεια που ισοδυναμεί με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Αργεντινή το χρόνο, το Chia ενδέχεται να βοηθήσει σημαντικά στο να υιοθετηθεί ένας πιο «πράσινος» τρόπος άντλησης κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, το γεγονός ότι το εν λόγω ψηφιακό νόμισμα βασίζεται στον αποθηκευτικό χώρο δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην κατακόρυφη άνοδο των τιμών.

    Το ιδιαίτερο στοιχείο του Chia είναι βέβαια ότι δεν απαιτείται «εξειδικευμένος» εξοπλισμός όπως είναι μια GPU, αλλά και smartphones θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για τη διαδικασία του mining. Είναι άγνωστο σε αυτή τη φάση εάν θα «πιάσει», όμως εάν συμβεί ενδέχεται να έχουμε επάρκεια σε κάρτες γραφικών και να… ξεμείνουμε από σκληρούς δίσκους!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles