21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Χιλιάδες θεατές “τσίμπησαν” το δόλωμα! Fake το crypto live streaming event με τον Tim Cook

    Την ώρα που η Apple παρουσίαζε χτες τα νέα της iPhone 14, χιλιάδες θεατές, πέφτοντας θύματα, παρακολούθησαν ένα fake crypto live streaming event της εταιρείας στο YouTube, με τον Tim Cook μάλιστα πάνω στη σκηνή!

    Το ψεύτικο event στο YouTube είχε ως “δόλωμα” μια παλιά συνέντευξη του Cook από το 2018 στο CNN. Ο χρήστης πίσω από την απάτη κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των φίλων της Apple και να τους παρασύρει σε ένα website, που συνδέεται με απάτες κρυπτονομισμάτων. Το YouTube stream είχε τον περίεργο τίτλο “Apple Event Live. CEO της Apple Tim Cook: Apple & Metaverse το 2022.” O χρήστης στο YouTube είχε καλύψει το logo του CNN με logos από τα γνωστά κρυπτονομίσμα Bitcoin και Ethereum και το κείμενο “Apple Crypto Event 2022”.

    Στο κάτω μέρος επίσης υπήρχε ένα κειμενάκι που ανάφερε “Σημαντική Ανακοίνωση” και μόλις οι θεατές πατούσαν στην σελίδα του καναλιού, μεταφέρονταν στο “ύποπτο” website. Φυσικά, στόχος του επιτήδειου ήταν οι fans που γνώριζαν ότι η Apple θα ανακοινώσει τις νέες της συσκευές τη συγκεκριμένη ώρα, αφού συνέβη μαζί με την παρουσίαση των iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro and 14 Pro Max, των νέων μοντέλων Apple Watch και των δεύτερης γενιάς AirPods Pro.

    Διαβάστε επίσης:

    Apple Watch Ultra: To απόλυτο gadget για τους λάτρεις της extreme περιπέτειας! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles