17.5 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Χιονοστιβάδα απολύσεων! H Unity κόβει ακόμη 1.800 θέσεις εργασίας!

    Κάθε εβδομάδα που περνάει μαθαίνουμε και για μια εταιρεία τεχνολογίας που (δυστυχώς) προχωράει σε απολύσεις, περικόπτοντας σημαντικά τις θέσεις εργασίας. Ύστερα λοιπόν από την πλατφόρμα Twitch, όπως έγινε γνωστό μία ακόμη εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει σε δραστική μείωση του εργατικού δυναμικού της. Πρόκειται για την Unity, μια εταιρεία την οποία οι περισσότεροι έχουμε γνωρίσει από τον κόσμο του mobile gaming, καθώς τα περισσότερα games για φορητές συσκευές βασίζονται στην ομώνυμη engine. Δυστυχώς όμως, η κατάσταση δεν φαίνεται καθόλου καλή για την Unity και μέσα στο 2024, καθώς στο πλαίσιο μιας αναδιοργάνωσης της εταιρείας χάθηκαν 1800 θέσεις εργασίας, κάτι που αντιστοιχεί στο 25% του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά έχασαν τη δουλειά τους στη Unity περισσότεροι από 1.100, ενώ μάλιστα και το 2022 είχαμε απολύσεις, με περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας να γίνονται… καπνός! Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Reuters, οι περικοπές στις θέσεις εργασίας θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, αν και η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή σε οικονομικό επίπεδο, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό το 2020 η μετοχή της κόστιζε 200$, ενώ έναν χρόνο αργότερα έπεσε κάτω από τα 30! Μάλιστα, τον Νοέμβριο ανακοινώθηκε ότι η Unity κλείνει 14 γραφεία της σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles