14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Chipsets: Η «αναζωπύρωση» του κορονοϊού φέρνει αλλαγές στη στρατηγική της Κίνας

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο διακοπής των τεράστιων επενδύσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας chipset, καθώς η αναζωπύρωση του covid που παρατηρείται εντός της χώρας προκαλεί πλήγμα στην οικονομική κατάσταση του Πεκίνου.

    Όπως αναφέρουν οι πηγές, ανώτατοι αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους για να απομακρυνθεί η Κίνα από τις δαπανηρές επιδοτήσεις, που -όπως αναφέρεται- έχουν μέχρι στιγμής αποφέρει λιγοστούς καρπούς και έχουν οδηγήσει σε σκάνδαλα δωροδοκιών και αμερικανικές κυρώσεις.

    Ενώ ορισμένοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να πιέζουν για παροχή κινήτρων ακόμη και ύψους 1 τρισεκατομμυρίου γουάν (145 δισεκατομμυρίων δολαρίων), άλλοι υπεύθυνοι γύρω από την χάραξη της κινεζικής πολιτικής επιθυμούν αλλαγή στρατηγικής, καθώς, όπως υποστηρίζουν, η τρέχουσα δεν έχει οδηγήσει στα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

    Οι τελευταίοι αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να βοηθήσουν τους εγχώριους κατασκευαστές chipset με στόχο την ανάπτυξη μιας βιομηχανίας που θα είναι ανταγωνιστική απέναντι σε εκείνη των ΗΠΑ, όπως με πολιτικές για τη μείωση του κόστους των υλικών.

    Αυτό θα σήμαινε μια αλλαγή στην προσέγγιση του Πεκίνου γύρω από μια βιομηχανία που θεωρείται κρίσιμη για την αμφισβήτηση της αμερικανικής κυριαρχίας και τη διαφύλαξη της κινεζικής οικονομικής και στρατιωτικής ανταγωνιστικότητας.

    Δεν είναι σαφές το σύνολο των εναλλακτικών πολιτικών που εξετάζει το Πεκίνο ή εάν τελικά θα αποφασίσει να εγκαταλείψει την τρέχουσα προσέγγιση. Η κυβέρνηση της Κίνας θα μπορούσε ακόμη και να αποφασίσει να εκτρέψει πόρους από άλλους κλάδους για να χρηματοδοτήσει τους κατασκευαστές chipset.

    Το Bloomberg τονίζει πως οι συζητήσεις που διεξάγονται αυτή τη στιγμή έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προηγούμενες προσπάθειες του Πεκίνου να διαθέσει κολοσσιαίους πόρους στη βιομηχανία των chipset, συμπεριλαμβανομένης της σύστασης ενός εθνικού ταμείου χρηματοδοτήσεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles