21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Χορηγίες μέχρι και €1εκατ. από το ΙδΕΚ: Λήφθηκαν οι αποφάσεις για το ποιες εταιρείες θα χρηματοδοτηθούν

    Ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 24 Ιανουάριου 2020 η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων νεοφυών και υφιστάμενων επιχειρήσεων που πέρασαν στη δεύτερη φάση αξιολόγησης των τριών Προγραμμάτων υποστήριξης της επιχειρηματικής καινοτομίας, «PRE-SEED», «SEED» και «INNOVATE», για ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών στην Κύπρο.

    Η όλη διαδικασία αξιολόγησης διεξήχθη στη Λευκωσία, από τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020. Οι παρουσιάσεις των προτάσεων τέθηκαν ενώπιον ανεξάρτητων Επιτροπών Αξιολόγησης, όπου και λήφθηκαν οι τελικές αποφάσεις για τη παραχωρήσει χορηγιών συνολικού ποσού €18 εκατ., για ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών από επιχειρήσεις και start up στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, 115 συνολικά προτάσεις νεοφυών και υφιστάμενων επιχειρήσεων διεκδικούν χορηγίες από €100.000 μέχρι €1 εκατ.

    Στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης, ο συντονιστής του κάθε έργου κλήθηκε  σε δια ζώσης παρουσίαση (pitching) ενώπιον επταμελούς επιτροπής αξιολόγησης η οποία απαρτιζόταν από  μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας, της Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ, επιχειρηματικοί “άγγελοι”, serial entrepreneurs και επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων., οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τον συμμετέχοντα το περιεχόμενο της πρότασης, υποβάλλοντας ερωτήσεις για όλο το φάσμα της ιδέας, της υλοποίησής της καθώς και για την προστιθέμενη αξία και όφελος, με ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματική στρατηγική.

    Σημειώνεται ότι τα Προγράμματα είχαν προκηρυχθεί πριν από μερικούς μήνες από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), με συνολικό προϋπολογισμό ύψους €18 εκατ. και στόχο τη χρηματοδότηση νέων καινοτόμων ιδεών με διεθνή προσανατολισμό. Στην πρώτη φάση για τα τρία Προγράμματα υποβλήθηκαν συνολικά πέραν των 300 προτάσεων.

    Και τα τρία Προγράμματα εντάσσονται στο υφιστάμενο πλαίσιο του ΙδΕΚ για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία RESTART 2016-2020 και συγχρηματοδοτούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία (μέσω του Προϋπολογισμού του ΙδΕΚ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ (ΕΤΠΑ).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles