BREAKING

7

Χρήστες iPhone 7 συσκευών αναφέρουν προβλήματα «ξεφλουδίσματος» του χρώματος «matte black»!

Ένας συγκεκριμένος αριθμός χρηστών που αγόρασαν τα «matte black» iPhone 7 ή iPhone 7 Plus διαπίστωσαν πρόσφατα ότι το φινίρισμα των συσκευών τους αρχίζει να ξεφλουδίζεται σταδιακά σε περιοχές της συσκευής με ελάχιστη φθορά, κάτι που οδήγησε στη δημιουργία παραπόνων στην επίσημη κοινότητα υποστήριξης της Apple. Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες χρηστών που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα, το φαινόμενο κάνει έντονα την εμφάνισή του σε περιοχές όπως τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης, ακόμη και σε περιπτώσεις που η συσκευή προστατεύεται από θήκη.

«To χρώμα στο iPhone μου άρχιζε να ξεφλουδίζει σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν σημάδια χρήσης και παρόλο που το είχα σε θήκη από την πρώτη μέρα της αγοράς. Ξεφλουδίστηκε μέσα στις πρώτες 20 ημέρες. Η Apple θα πρέπει να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να παρέχει μια λύση στη συγκεκριμένη περίπτωση», αναφέρει ένας χρήστης.

iphone7matteblackchipping

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός χρήστη ο οποίος ανέφερε ότι το πρόβλημα στη δική του συσκευή είναι πιο έντονο: «Το χρώμα στο πίσω μέρος του iPhone άρχισε να φεύγει γρήγορα. Στην αρχή δημιουργήθηκαν κάποιες μικρές φουσκάλες. Μόλις το τοποθέτησα πάνω στο τραπέζι, αμέσως τμήματα του χρώματος έφυγαν. Εξέφρασα τα παράπονά μου σε ένα Apple Store αλλά δεν ήξεραν σε ποια κατηγορία να κατατάξουν το αίτημά μου. Το Apple Support επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε να αποστείλω μερικές φωτογραφίες».

iphone7rearpaintpeeling

Ένα φινίρισμα επιρρεπές στο ξεφλούδισμα του χρώματος, δεν αποτελεί χαρακτηριστικό μόνο των iPhone 7 και 7 Plus, αλλά ούτε και περιορίζεται στην «matte black» έκδοση των συσκευών. Πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο επηρέαζε αρκετές εκδόσεις των iPhones του παρελθόντος, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 6 και 6s, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει ένας μεγαλύτερος αριθμός αναφορών από χρήστες του iPhone 7.

Ανάλογες περιπτώσεις είχαμε το 2012, με την παρουσίαση των Black και Slate iPhone 5, δυο συσκευές οι οποίες δέχθηκαν σκληρές κριτικές από χρήστες οι οποίοι εξέφραζαν παράπονα για αντίστοιχα προβλήματα. Εκείνη την εποχή, ο Phil Schiller εκ μέρους της Apple απάντησε δηλώνοντας ότι κάποια φθορά είναι φυσικό να υπάρχει. «Οποιοδήποτε αλουμινένιο προϊόν μπορεί να γρατσουνιστεί με αποτέλεσμα να εκτεθεί το φυσικό του ασημί χρώμα».

iphone7chippedspeakergrille

Οι κάτοχοι συσκευών «matte black» iPhone 7 επικοινώνησαν με την Apple σχετικά με τα ζητήματα αυτά και η απάντηση ήταν πως επειδή αποτελεί ένα πρόβλημα που σχετίζεται με την εμφάνιση, οι συσκευές τους δεν υπόκεινται σε καθεστώς δωρεάν επιδιόρθωσης, πάγια τακτική της Apple σε παρόμοια προβλήματα που έχουν να κάνουν με το φινίρισμα της συσκευής.

7 Comments

 • Mikol
  13 Φεβρουαρίου 2017 at 18:03

  Το ξεφλούδισμα δεν είναι λόγω της πτώσης ή της χρήσης χωρίς θήκη… Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με το iPhone 5 το οποίο παρόλο που δεν μου είχε πέσει ποτέ μετά απο λίγο καιρό ξέβαφε μέσα στην θήκη(όπως και σε πάρα πολλούς άλλους
  )! Το ίδιο συμβένει και με το 7 . ΈΛΕΟΣ !

 • dante
  13 Φεβρουαρίου 2017 at 15:12

  αυτα εχουν γινει απο πτωσεις επισης σε ενα τοσο ακριβο τηλ η θηκη ειναι σημαντικη..αν το θελει καποιος χωρις θηκη να ειναι ετοιμος για τις συνεπειες..ελενα αν κρινω απο την απαντηση σου δεν εχεις πιασει ποτε αιφον στο χερακι σου.

 • Έλενα
  13 Φεβρουαρίου 2017 at 12:31

  Είναι ανόητοι όσοι ακόμα αγοράζουν iPhone …

 • Μάκης
  13 Φεβρουαρίου 2017 at 12:28

  Ακριβώς αυτό συνέβενε και με το iPhone 5 ! ! !

 • George
  13 Φεβρουαρίου 2017 at 00:13

  Το black & slate ήταν ένα χρώμα, όχι δύο. Ήταν Black and Slate και White and Silver από όσο θυμάμαι. Το μαύρο στις λοξοτομες έχανε το χρώμα άσχημα.

 • Ante_geia
  12 Φεβρουαρίου 2017 at 16:47

  Το κρατάνε λάθος!!!

 • Ανδρέας
  12 Φεβρουαρίου 2017 at 16:08

  Τουλάχιστον δεν σκάνε.. :P