20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Χρυσά Βατόμουρα: Θύελλα αντιδράσεων με την υποψηφιότητα 12χρονης στην κατηγορία της “Χειρότερης Ηθοποιού”

    Τα “Χρυσά Βατόμουρα” είναι ένας θεσμός που βραβεύει εδώ και χρόνια τις χειρότερες ταινίες και ερμηνείες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι υποψηφιότητες αντιμετωπίζονται με χιούμορ και από το κοινό και από τους ηθοποιούς. Φέτος όμως μια υποψηφιότητα ξεσήκωσε “θύελλα” αντιδράσεων, αφού αφορά την ερμηνεία ενός 12χρονου κοριτσιού.

    Πιο συγκεκριμένα, οι υποψηφιότητες του 2023 των Razzies περιλάμβαναν τη Ryan Kiera Armstrong στην κατηγορία της “χειρότερης ηθοποιού” για την ερμηνεία της στην ταινία «Firestarter». Καθώς πρόκειται για ένα παιδί, οι αντιδράσεις ήταν πολλές, με αποτέλεσμα ο δημιουργός των «βραβείων» John Wilson να αναγκαστεί να ζήτησε συγγνώμη για την ατυχή επιλογή του κοριτσιού στη λίστα με τους υποψηφίους, επιβεβαιώνοντας ότι το όνομα της Armstrong θα αφαιρεθεί. Επίσης, μετά το περιστατικό, ανακοινώθηκε ότι οι κάτω των 18 ετών ηθοποιοί δεν θα μπορούν να είναι υποψήφιοι για τα “Χρυσά Βατόμουρα”. Η ταινία πραγματεύεται το πώς μία νεαρή προσπαθεί να καταλάβει πώς απέκτησε τη δύναμη να βάζει φωτιά με το μυαλό της. Ο επίσης ανήλικος συμπρωταγωνιστής της  δεν προτάθηκε για «Χρυσό Βατόμουρο», αν και η ταινία είναι υποψήφια στην κατηγορία για το χειρότερο Remake.

    Ο John Wilson ανέφερε σχετικώς: «Πιστεύουμε ότι οφείλουμε μια δημόσια συγγνώμη στην κυρία Armstrong και θέλουμε να πούμε ότι μετανιώνουμε για οποιοδήποτε κακό υπέστη ως αποτέλεσμα των επιλογών μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Πρεμιέρα για το Plane με το Gerard Butler (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles