20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το τσιτάχ που τρέχει τα 100 μέτρα πολύ γρηγορότερα από τον Usain Bolt

    Ένα 11χρονο τσιτάχ, η Sarah, που βρίσκεται στο ζωολογικό κήπο του Cincinnati, σπάει όλα τα παγκόσμια ρεκόρ, τρέχοντας τα 100 μέτρα σε 5,95 δευτερόλεπτα!

    Ο εκπληκτικός χρόνος της Sarah, που μπορεί να τρέξει με ταχύτητα έως και 98,2 χιλιόμετρα την ώρα, είναι σχεδόν 40% ταχύτερος από αυτόν του γρηγορότερου ανθρώπου στον κόσμο, του Τζαμαϊκανού σπρίντερ Usain Bolt, που έχει καταφέρει να διανύσει την ίδια απόσταση σε 9,58 δευτερόλεπτα. Το τσιτάχ πέτυχε αυτό το ρεκόρ κυνηγώντας ένα λούτρινο σκυλάκι, σε σχετική δοκιμασία στην οποία υποβλήθηκε στο Cincinnati Zoo.

    Η Sarah κατέχει τον τίτλο του ταχύτερου θηλαστικού ξηράς από το 2009, όταν έτρεξε τα 100 μέτρα σε 6,13 δευτερόλεπτα, σπάζοντας το ρεκόρ των 6,19 δευτερολέπτων που κατείχε ένα αρσενικό τσιτάχ από τη Νότια Αφρική, από το 2001.

    Τα τσιτάχ είναι γεννημένα για την ταχύτητα… Η εύκαμπτη σπονδυλική τους στήλη επιτρέπει στα μπροστινά τους πόδια να τεντώνουν μπροστά σε κάθε διασκελισμό, περίπου στην ίδια απόσταση όσο σε ένα άλογο κούρσας. Βρίσκονται πάνω από το έδαφος για τη μισή διάρκεια του τρεξίματός τους, ενώ τα νύχια τους είναι σκληρά και αιχμηρά σαν σφήνες, διευκολύνοντάς τα ώστε να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

    Αν θέλετε να απολαύσετε τη Sarah στο μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ της, δείτε το παρακάτω video.

    Πηγή: DailyMail

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles