20.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Claude 2: Αυτό είναι το second-gen AI chatbot της Anthropic

    Λίγους μήνες μετά το ντεμπούτο του ανταγωνιστή του ChatGPT, του Claude, η εταιρεία Anthropic επέστρεψε με μια ενημερωμένη έκδοση που υπόσχεται μεγαλύτερες απαντήσεις, πιο λεπτομερείς συλλογισμούς, λιγότερες ψευδαισθήσεις και γενικά καλύτερη απόδοση για τους fans της ΑΙ. Η ενημερωμένη έκδοση του chat bot Claude 2 είναι διαθέσιμη σήμερα για τους χρήστες στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα μπορεί να χειριστεί έως και 100.000 tokens – δηλαδή περίπου 75.000 λέξεις ή μερικές εκατοντάδες σελίδες εγγράφων που οι χρήστες μπορούν να αφομοιώσουν και να αναλύσουν – σημαντικά πάνω από το όριο των 9.000 διακριτικών της προηγούμενης έκδοσης.

    Αυτή η αυξημένη ικανότητα θα μεταφραστεί επίσης σε μεγαλύτερες, πιο διαφοροποιημένες απαντήσεις. Το Claude 2 θα είναι σε θέση να δημιουργήσει σύντομες ιστορίες «έως και μερικές χιλιάδες tokens», ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι δυνατότητες κωδικοποίησης έχουν επίσης βελτιωθεί, φτάνοντας το 71,2% στο σημείο αναφοράς Codex HumanEval, από 56%.

    Το σύστημα Claude “Constitutional AI” καθοδηγείται ήδη από 10 “θεμελιώδεις” αρχές δικαιοσύνης και αυτονομίας, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι εκτεταμένες δοκιμές από την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης έχουν καταστήσει το Claude 2 σχετικά πιο συναισθηματικά σταθερό.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles