14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Click-ARM One. Το πρώτο modular tablet στα πρότυπα του Project Ara της Google είναι γεγονός!

    To εξαιρετικά καινοτόμο Project Ara της Google συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς ο επαναστατικός σχεδιασμός του, μπορεί να σημάνει και την απαρχή μίας νέας εποχής στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την κινητή τηλεφωνία. Με το Project Ara να κεντρίζει το ενδιαφέρον των tech enthusiasts, ήταν απλώς θέμα χρόνου να δούμε κάτι ανάλογο και στον χώρο των tablets.  Click-ARM modular Tablet

    Η ισπανική εταιρεία ImasD Technologies κατασκευάζει αυτή τα στιγμή το Click-ARM One, ένα tablet, το οποίο θα απαρτίζεται από διαφορετικά modules. H λέξη ARM στον τίτλο της συσκευής δεν έχει βέβαια καμία σχέση με τους γνωστούς επεξεργαστές, καθώς σημαίνει «Advanced Removable Modules» και όπως μπορείτε να φανταστείτε αναφέρεται στη δυνατότητα του user να αφαιρεί και να προσθέτει modules που μπορούν να αλλάξουν τις τεχνικές προδιαγραφές και τις δυνατότητες της συσκευής του. Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες δε χρειάζεται πλέον να αγοράσουν ένα νέο tablet όταν η συσκευή τους παλιώσει (πραγματοποιώντας ουσιαστικά ένα hardware upgrade όπως συμβαίνει με τα περισσότερα PCs).
    CLICK-ARM-MODULAR

    Τo Click-ARM modular tablet στην basic μορφή του αναμένεται να κυκλοφορήσει με δύο USB ports, HDMI output, Bluetooth 4.0 και dual-band Wi-Fi. Οι users θα μπορούν με ευκολία να προσθέσουν το CK-Core module, το οποίο θα περιλαμβάνει έναν Samsung Exynos 4412 processor με 2GB μνήμης RAM μαζί με ένα ακόμη module, το οποίο θα προσφέρει 16GB αποθηκευτικού χώρου. Εκτός από τα παραπάνω modules που θα είναι διαθέσιμα με το launch της συσκευής, αναμένονται πολλά επίσης ξεχωριστά κομμάτια, τα οποία θα μπορούν να αλλάξουν πλήρως την εικόνα και τις δυνατότητες του συγκεκριμένου tablet.

    RENDER-Click-ARM02

    Εάν όλα πάνε καλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Click-ARM One tablet, αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μία συσκευή που ήδη μας έχει κινήσει τη περιέργεια.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles