20.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Cloud on-demand από την Cablenet: Πρόσβαση μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού καταστήματος (on-line store)

    cablenet business logo

    Η Cablenet είναι ο πρώτος τηλεπικοινωνιακός πάροχος που φιλοξενεί τοπικά πλατφόρμα cloud on-demand, με πρόσβαση μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού καταστήματος (on-line store), που είναι το μόνο πραγματικό on-line store στη Κύπρο. Αυτά ανέφερε ο CCO της Cablenet, κ. Περικλής Θεοδωρίδης, μιλώντας χθες στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που έγινε στην Λευκωσία για την παρουσίαση των νέων Υπηρεσιών Cloud από την Cablenet Business.

    Η παροχή των υπηρεσιών, όπως επεσήμανε ο κ. Θεοδωρίδης, «είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και είναι on-demand. Οι εταιρικοί πελάτες μπορούν να προσθέσουν ή να τροποποιήσουν πόρους ή και να εγγραφούν σε διάφορες υπηρεσίες, όποτε χρειάζεται και να έχουν τις αυτές υπηρεσίες στη διάθεσή τους άμεσα. Όλες οι υποδομές για τη φιλοξενία και αποθήκευση δεδομένων βρίσκονται αποκλειστικά στη Κύπρο. Αυτό είναι ιδιαίτερης σημασίας τόσο γιατί συνάδει με τους όρους των Ευρωπαϊκών νομοθεσιών και μεταρρυθμίσεων σχετικά με το απόρρητο δεδομένων, αλλά και επειδή κάθε επιχείρηση έχει πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες της ανά πάσα στιγμή».

    Στην συνέχεια της ομιλίας του ο κος Θεοδωρίδης τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι οι ανάγκες μιας επιχείρησης μεταβάλλονται δυναμικά σε καθημερινή βάση. Μέσα από το Cloud ο πελάτης αποκτά άμεση πρόσβαση σε υποδομές IT προκειμένου να καλύψει νέες ανάγκες, να κάνει χρήση των πόρων που χρειάζεται χωρίς να επενδύει σε υποδομές που υποαπασχολούνται ενώ όταν οι ανάγκες αλλάξουν με την ίδια αμεσότητα μπορεί είτε να αναβαθμίσει είτε να αποδεσμεύσει τους πόρους που έχει στην διάθεσή του.

    Για την κάλυψη των αναγκών σε υποδομές ΙΤ απαιτούνται υψηλά κόστη αρχικών επενδύσεων σε πάγια, τόσο για τον εξοπλισμό, όσο και για τις υποστηρικτικές υποδομές ενός αξιόπιστου computer room (κλιματισμός, UPS, γεννήτριες, πυρόσβεση, ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές κατασκευές χώρου κ.λπ.). Ταυτόχρονα απαιτούνται συνεχείς επενδύσεις σε συμβόλαια συντήρησης και προσωπικό υποστήριξης.

    Με τη μετάβαση στο cloud, όπως επεσήμανε, όλα τα υψηλά αρχικά (CAPEX) και διαρκή (OPEX) κόστη, μετατρέπονται σε ένα προβλέψιμό μηνιαίο πάγιο μειώνοντας έτσι το συνολικό κόστος κτήσης (TCΟ) ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται πολύτιμο κεφάλαιο το οποίο μπορεί να επενδυθεί στην κύρια παραγωγική δραστηριότητα της επιχείρησης.

    Το σημαντικότερο που έχει να προσφέρει η Cablenet Business, κατέληξε ο κ. Θεοδωρίδης, «είναι οι άνθρωποι της. Είναι η συνεχής υποστήριξη σε κάθε πελάτη από ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών στόχος των οποίων είναι να διασφαλίζουν ότι οι ανάγκες των πελατών εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles