18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Code Monkey Island: Το επιτραπέζιο που εισάγει τα παιδιά στις βασικές αρχές προγραμματισμού!

    Ένα από τα πετυχημένα projects του Kickstarter, το οποίο είχε θέσει ως στόχο τα 15.000 δολάρια και κατάφερε να συγκεντρώσει 39.503 δολάρια, ακούει στο όνομα Code Monkey Island. Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω, το οποίο εισάγει τους παίκτες στις βασικές αρχές του προγραμματισμού.

    Code Monkey Island

    Τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν τους κανόνες του παιχνιδιού μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ κάθε παιχνίδι κρατά περίπου 45 λεπτά. Κάθε παίκτης διαλέγει από μία φυλή μαϊμούδων, έχει στα χέρια του 3 κάρτες και ο πρώτος παίκτης που θα καταφέρει να φτάσει και με τις 3 μαϊμούδες στο δάσος της μπανάνας, είναι εκείνος ο οποίος κερδίζει.

    Οι βασικές αρχές του προγραμματισμού βρίσκονται στις κάρτες. Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν σωστά τη λογική των εξής εννοιών: Conditional Statements, Looping, Boolean Logic, Boolean Operators, Assignment και Data Structures.

    Code Monkey Island

    Ο δημιουργός του Code Monkey Island παρατήρησε πως το επιτραπέζιο παιχνίδι του είναι σχεδιασμένο για όλες τις ηλικίες και πως επίσης τα παιδιά είναι πιο έξυπνα απ’ότι πιστεύουμε. Τι καλύτερο, λοιπόν, από διασκέδαση παρέα με γνώσεις;

    Οι προπαραγγελίες του Code Monkey Island έχουν ξεκινήσει και η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στις χώρες αποστολής, με συνολικά έξοδα (μαζί με τη μεταφορά) στα 65 δολάρια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles