12.6 C
Athens
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
More

  Cosmote Family: Ένας καλύτερος & πιο ασφαλής κόσμος στο Internet για όλη την οικογένεια 

  Internet: Έχει μπει στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας. Και είναι κάτι μαγικό, απέραντο, χωρίς όρια, αλλά και με απίστευτη δύναμη. Πώς μπορεί ένα παιδί να αισθανθεί ασφάλεια μέσα σ’ αυτό το μαγικό κόσμο. Έναν κόσμο στον οποίο μπορεί να κάνει τα πάντα: να παίξει, να γελάσει, να κάνει νέους φίλους και όλα αυτά νιώθοντας ελεύθερο. Κάθε παιδί πρέπει να ταξιδεύει στον κόσμο του Internet και να πηγαίνει ολοένα και πιο μακριά με ασφάλεια.

  Το 50% των γονέων χρειάζεται βοήθεια για την καθοδήγηση των παιδιών στο Internet

  COSMOTE-Family-Survey

  Στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε από την MRB Hellas, για λογαριασμό της COSMOTE, με θέμα τις απόψεις των γονέων για την ασφαλή χρήση του Internet από τα παιδιά τους, τα αποτελέσματα δείχνουν σε ποσοστό 74%, οι γονείς στην Ελλάδα θεωρούν ότι το Internet έχει περισσότερα οφέλη από κινδύνους, ωστόσο το 55% ανησυχεί για την ασφάλεια των παιδιών κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο, με κύριους λόγους ανησυχίας να είναι η “υπερβολική ενασχόληση με το Internet” (78%), η “έκθεση σε επιβλαβές/ακατάλληλο περιεχόμενο” (71%), η κλοπή προσωπικών δεδομένων (69%) και η “σεξουαλική παρενόχληση” (68%).      

  To 50% των ερωτηθέντων γονέων πιστεύει ότι χρειάζεται βοήθεια, ώστε να μπορεί να συμβουλεύει πιο αποτελεσματικά τα παιδιά για την ασφαλή χρήση του Internet, ενώ σε ποσοστό 58% οι γονείς δηλώνουν ότι δε χρησιμοποιούν κάποιας μορφής γονικό έλεγχο, με έναν από τους βασικούς λόγους να είναι η άγνοια για τα εργαλεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. Το 64% των γονιών που δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν γονικό έλεγχο (27% του συνολικού δείγματος), απλά παρακολουθούν το ιστορικό κίνησης του παιδιού. 

  Σύμφωνα με την έρευνα της MRB, η χρήση του Internet από τα παιδιά, διαμορφώνεται σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά (93%) σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Στο ηλικιακό γκρουπ 12-18 ετών, η χρήση είναι καθολική, ενώ ακόμη και στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών, η διείσδυση διαμορφώνεται σε 87%. 

  Νέες υπηρεσίες δράσεις και εργαλεία από την Cosmote

  Με βάση τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, η Cosmote μένει πιστή στην υπόσχεσή της για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, προσφέροντας μία σειρά από υπηρεσίες, δράσεις και εργαλεία, που έχουν ως στόχο να στηρίξουν την οικογένεια και την προσπάθεια των γονιών να προσφέρουν στα παιδιά τους τις απεριόριστες δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Είναι κοντά στους γονείς με τις νέες λύσεις Cosmote Family.

  COSMOTE Family_4

  Νέα εμπλουτισμένα προγράμματα Cosmote Mobile Family

  Προσφέροντας πλούσιο χρόνο ομιλίας και MB για πλοήγηση στο Internet, που μπορεί να μοιράζεται όλη η οικογένεια, η Cosmote παρουσιάζει τα νέα προγράμματα COSMOTE Mobile Family. Με την ξεχωριστή νέα δυνατότητα Family Data Limits, τώρα οι γονείς μπορούν να ορίζουν οι ίδιοι τα ΜΒ που θα καταναλώνουν τα παιδιά τους στη διάρκεια του μήνα, εκπαιδεύοντάς τα στην ορθολογική χρήση του Internet.

  COSMOTE-Family-actions

  Νέα εφαρμογή γονικού ελέγχου Cosmote Family Safety

  Μέσω της εφαρμογής γονικού ελέγχου COSMOTE Family Safety, παρέχεται πλέον η δυνατότητα στους γονείς:

  – να ενημερώνονται για τα sites και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους, αποκλείοντας εκείνα που θεωρούν ακατάλληλα
  να θέτουν όρια στον χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά στο Internet
  – και να τα προστατεύουν κατά την πλοήγηση στα κοινωνικά δίκτυα (cyberbullying, predators).

  Η εφαρμογή παρέχει κάλυψη σε όλες τις συσκευές (κινητό, tablet, υπολογιστή), σε όποιο δίκτυο και αν είναι συνδεδεμένες (Wifi, 3G/4G).

  Η εφαρμογή COSMOTE Family Safety είναι διαθέσιμη (App Store, Google Play) για όλους τους συνδρομητές COSMOTE κινητής και παρέχεται εντελώς δωρεάν για τους συνδρομητές των προγραμμάτων COSMOTE Mobile Family. Μπορεί να εγκατασταθεί σε έως 5 συσκευές, με λειτουργικό σύστημα Android, iOs και Windows (για laptops/desktops).       

  COSMOTE Family_2

  Νέο εκπαιδευτικό portal e-parenting

  Για την εκπαίδευση του κοινού, η COSMOTE δημιούργησε το νέο portal e-parenting, όπου οι γονείς μπορούν να αναζητούν άρθρα για το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης από εξειδικευμένους φορείς, να ενημερώνονται για τις νέες τάσεις, εφαρμογές, αλλά και τα νέα σημεία επαφής των παιδιών στο digital περιβάλλον. Σημείο αναφοράς για το περιεχόμενο του portal, αποτελούν οι εξειδικευμένες και επίκαιρες πληροφορίες των έγκριτων φορέων με τους οποίους συνεργάζεται η COSMOTE: το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) & την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

  Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα COSMOTE Mobile Family και τη νέα εφαρμογή COSMOTE Family Safety, στο www.cosmote.gr/family.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles