18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    COSMOTE Fiber: Ξεπέρασαν τις 480.000 οι γραμμές οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι σε όλη την Ελλάδα

    Πρόσβαση στις υπερ-υψηλές ταχύτητες και τις απεριόριστες δυνατότητες της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH), έχουν πλέον 480.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα μέσω του COSMOTE Fiber[1], του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στη χώρα. Συνεχίζοντας την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, στο πλαίσιο του οποίου τοποθετεί οπτικές ίνες σε όλη τη χώρα, η COSMOTE «ενεργοποίησε» το FTTH σε 10 νέες περιοχές και συνέχισε να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα σε περιοχές που ήδη έχουν πρόσβαση σε FTTH.  Συνολικά, το COSMOTE Fiber προσφέρει σήμερα πρόσβαση σε υπερ-υψηλές ταχύτητες έως 200Mbps σε περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά κι επιχειρήσεις πανελλαδικά.

    Σε ό,τι αφορά το FTTH, στην Αττική, δυνατότητα σύνδεσης σε 100% οπτική ίνα μέχρι την πρίζα απέκτησαν πλέον τα Άνω Λιόσια και τα Γλυκά Νερά. Στη δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο, απέκτησαν πρόσβαση σε εγγυημένες ταχύτητες 100 & 200Mbps, η Άρτα, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα και το Μεσολόγγι, ενώ στην Πελοπόννησο προστέθηκε το Άργος. Στη Στερεά Ελλάδα, πρόσβαση σε υποδομή FTTH μέσω COSMOTE Fiber, απέκτησε η Θήβα και το Καρπενήσι και στο βόρειο Αιγαίο, το νησί της Χίου. Επιπλέον, το FTTH επεκτάθηκε σε ακόμα περισσότερα νοικοκυριά κι επιχειρήσεις στην Αθήνα, στις περιοχές του Ζωγράφου και του Χαλανδρίου, καθώς και στη Θεσσαλονίκη, στον ομώνυμο δήμο, καθώς και στην Καλαμαριά και στην Πυλαία.

    H COSMOTE συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις της στην ανάπτυξη κι επέκταση του δικτύου οπτικών ινών. Ειδικότερα για τη δυνατότητα σύνδεσης με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, στόχος είναι οι 550.000 FTTH γραμμές σε όλη τη χώρα, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Χάρη στη συνεχή επέκταση του δικτύου, o Όμιλος ΟΤΕ παραμένει πρώτος σε πληθυσμιακή κάλυψη, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από το 77% των συνολικών γραμμών FTTH της χώρας.

     Εγγυημένες ταχύτητες 100 & 200Mbps, από €28,90

     Η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed 100 & 200Mbps από €28,90[2] το μήνα, παρέχοντας εγγυημένες υπερ-υψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps με δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον σε 1Gbps.

    Η τιμή διαμορφώνεται συνδυαστικά με την ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360 της δράσης Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων COSMOTE Double Play Fiberspeed με €13/μήνα, για διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €482. Για τη διαθεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site: www.sfbb.gr.

    Για τις επιχειρήσεις, η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed Basic & Full Pack από €39,902 το μήνα, συνδυαστικά με την ειδική επιδότηση για σύνδεση FTTH, μέσα από τη δράση Superfast Broadband.  

     COSMOTE GIGASPEED NETWORK

    Το COSMOTE GIGASPEED NETWORK διαμορφώνει τις υποδομές που οδηγούν την Ελλάδα στο μέλλον. Με τεχνολογίες αιχμής, όπως το 5G και το Fiber to the Home, το COSMOTE GIGASPEED NETWORK ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής, ανοίγοντας απεριόριστες δυνατότητες και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Έχοντας δεσμευτεί να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Με περίπου €5 δισ. επενδύσεις την περασμένη δεκαετία και με επενδυτικό πλάνο ύψους €2 δισ. για την τρέχουσα τετραετία, δημιουργεί τις υποδομές για την Κοινωνία των Gigabit.

    ***********

    [1] Το δίκτυο οπτικών ινών COSMOTE Fiber είναι ιδιοκτησία της ΟΤΕ Α.Ε.

    [2] Oι τιμές αφορούν στα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed 100 XL (€28,90/μήνα) και COSMOTE Business Double Play Fiberspeed 100 Basic

    (€39,90/μήνα) και διαμορφώνονται συνδυαστικά με την επιδότηση της δράσης Superfast Broadband. Στην τιμή του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed 100 XL περιλαμβάνεται έκπτωση €1 λόγω ενεργοποίησης του e-λογαριασμού. Το κόστος σύνδεσης διαμορφώνεται στα €2 συνδυαστικά με την επιδότηση της δράσης Superfast Broadband, χρεώνεται εφάπαξ και περιλαμβάνει τα τέλη ενεργοποίησης και εγκατάστασης Οπτικής Ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH). Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α. 24% και υπόκειται στο Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλεφωνίας 5% του άρθρου 55 του Ν. 4389/2016. Το κόστος σύνδεσης δεν υπόκειται στο Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλεφωνίας.

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles