18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Cosmote Payments: Ιδρύθηκε η νέα εταιρεία που αποτελεί θυγατρική του ΟΤΕ

    Με την ίδρυση νέας θυγατρικής υπό την ονομασία «Cosmote Payments – Υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Χρήματος Ανώνυμος Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «Cosmote Payments» ο ΟΤΕ ξεκινά τη δραστηριοποίησή του στις ηλεκτρονικές πληρωμές.

    ote-headquarters

    Σύμφωνα με τη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε μέσω του ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) ο σκοπός της «Cosmote Payments» είναι η παροχή υπηρεσιών πληρωμών δηλαδή ειδικότερα η διενέργεια των ακόλουθων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων:

    • Υπηρεσίες που επιτρέπουν τις τοποθετήσεις μετρητών σε λογαριασμό πληρωμών, καθώς και όλες οι δραστηριότητες που απαιτούνται για την τήρηση λογαριασμού πληρωμών.
    • Υπηρεσίες που επιτρέπουν τις αναλήψεις μετρητών από λογαριασμό πληρωμών, καθώς και όλες οι δραστηριότητες που απαιτούνται για την τήρηση λογαριασμού πληρωμών.
    • Εκτέλεση πράξεων πληρωμής, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς κεφαλαίων, σε λογαριασμό πληρωμών που έχει ανοίξει ο χρήστης στον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών του ή σε άλλο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών (εκτέλεση εντολών άμεσης χρέωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφάπαξ άμεσης χρέωσης, εκτέλεση πράξεων πληρωμής με κάρτα πληρωμής ή ανάλογο μέσο, εκτέλεση μεταφορών πίστωσης, συμπεριλαμβανομένων των πάγιων εντολών).
    • Εκτέλεση πράξεων πληρωμής στο πλαίσιο των οποίων τα χρηματικά ποσά καλύπτονται από πιστωτικό άνοιγμα για το χρήστη υπηρεσιών πληρωμών (εκτέλεση εντολών άμεσης χρέωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφάπαξ άμεσης χρέωσης, εκτέλεση πράξεων πληρωμής με κάρτα πληρωμής ή ανάλογο μέσο, εκτέλεση μεταφορών πίστωσης, συμπεριλαμβανομένων των πάγιων εντολών).
    • Έκδοση ή/και απόκτηση μέσων πληρωμών.
    • Εμβάσματα.
    • Εκτέλεση πράξεων πληρωμής όπου η συγκατάθεση του πληρωτή για να εκτελεσθεί μια πράξη πληρωμής δίδεται μέσω τηλεπικοινωνιακής, ψηφιακής ή πληροφορικής συσκευής και η πληρωμή γίνεται στον φορέα εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιακού, πληροφορικού συστήματος ή δικτύου, ο οποίος ενεργεί αποκλειστικά ως μεσάζων μεταξύ του χρήστη υπηρεσιών πληρωμών και του προμηθευτή αγαθών και υπηρεσιών.
    • Η έκδοση, διανομή και εξαργύρωση ηλεκτρονικού χρήματος, σύμφωνα με τους όρους της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας, ήτοι οποιασδήποτε νομισματικής αξίας αποθηκευμένης σε ηλεκτρονικό, συμπεριλαμβανομένου μαγνητικού υπόθεμα, που εμφανίζεται ως απαίτηση έναντι του εκδότη ηλεκτρονικού χρήματος, η οποία έχει εκδοθεί κατόπιν παραλαβής χρηματικού ποσού για τον σκοπό της πραγματοποίησης οποιοσδήποτε εκ των προαναφερομένων πράξεων πληρωμών, κατά τα άνω, και γίνεται δεκτή από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα πέραν του εκδότη.

    Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας του ομίλου ΟΤΕ συμμετέχουν τα στελέχη του Κωνσταντίνος Λιαμίδης ο οποίος αναλαμβάνει πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Κωνσταντίνος Κρόκος, Χαράλαμπος Μαζαράκης (ο γενικός διευθυντής επί των χρηματοοικονομικών του ομίλου) και ο Παναγιώτης Ταμπούρλος (μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles