BREAKING

“COVID-19 Therapeutics Accelerator”: Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, ο Οργανισμός Wellcome και η Mastercard ενώνουν δυνάμεις κατά του κορωνοϊού

Χρηματοδότηση ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων, για ενίσχυση και βελτίωση των θεραπειών αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσαν σήμερα το ‘Ίδρυμα Gates, o μη κερδοσκοπικός οργανισμός Wellcome και η Mastercard. Η πρωτοβουλία των τριών εταίρων, που ονομάζεται “COVID-19 Therapeutics Accelerator”, αναμένεται να συμβάλει καταλυτικά στη ταχύτερη δημιουργία και αξιολόγηση φαρμακευτικών και βιολογικών παρασκευασμάτων, με σκοπό την άμεση θεραπεία ασθενών που πάσχουν από τον ιό COVID-19, καθώς και την αντιμετώπιση νέων παθογενειών που μπορεί να επιφέρει ο ιός σε βάθος χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο “COVID-19 Therapeutics Accelerator”, θα διεξάγει όλα τα στάδια των διαδικασιών ανεύρεσης, δημιουργίας και διάθεσης φαρμακευτικών θεραπειών, στα πρότυπα αντίστοιχων συνεργασιών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του ιού Έμπολα το 2014. Οι λειτουργίες του θα περιλαμβάνουν την συγκέντρωση και τον συντονισμό των επενδυτικών πόρων, καθώς και την ανταλλαγή δεδομένων με στόχο την επιτάχυνση των ερευνητικών διαδικασιών.

Οι τρείς εταίροι αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συνεργαστούν με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και με ένα μεγάλο εύρος παγκόσμιων πολιτικών θεσμών και ρυθμιστικών φορέων.

Σημειώνεται ότι το Ίδρυμα Gates και ο οργανισμός Wellcome θα συνεισφέρουν ο καθένας έως 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Mastercard, μέσω του Mastercard Impact Fund, έχει δεσμεύσει έως 25 εκατομμύρια δολάρια για τη θέσπιση των βάσεων και την έναρξη της πρωτοβουλίας.

Ο Mark Suzman chief executive officer του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates αναφέρει σχετικά πως: «Η ταχεία διάδοση ιών όπως ο COVID-19, είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ανάπτυξη των θεραπειών αντιμετώπισης τους. Πρέπει να εφεύρουμε τρόπους για να επιταχύνουμε την έρευνα και την ανάπτυξη, εάν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα κόσμο ασφαλή από ιούς, όπως ο COVID-19, ειδικά για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η συγκεκριμένη προσπάθεια, για να είναι επιτυχής, απαιτεί την άμεση δράση των κυβερνήσεων, του ιδιωτικού τομέα καθώς και των φιλανθρωπικών οργανώσεων».

O Dr. Jeremy Farrar, director του οργανισμού “Wellcome” σημειώνει πως: «Ο ιός αποτελεί μια παγκόσμια απειλή, η οποία μας οδηγεί στη δημιουργία παγκόσμιων συνεργασιών για την ανάπτυξη θεραπειών, την άμεση διάγνωση και τη παρασκευή των απαραίτητων εμβολίων. Η επιστημονική κοινότητα κινείται ταχύτατα με στόχο την αντιμετώπιση του COVID-19, όμως για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή την επιδημία, πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα χρήματα και να διασφαλίσουμε τη συνεργασία στο τομέα της έρευνας. Η πρωτοβουλία “Therapeutics Accelerator” θα μας επιτρέψει να εργαστούμε κατά αυτόν τον τρόπο για την εύρεση πιθανών θεραπειών μέσα από την υποστήριξη της έρευνας, της ανάπτυξης, της αξιολόγησης καθώς και της παραγωγής φαρμάκων. Ο ιός COVID-19 αποτελεί πρόκληση, όμως είναι αποδεδειγμένο πως μέσα από παγκόσμιες συνεργασίες έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε αναδυόμενους ιούς και ασθένειες. Πρέπει να αγωνιστούμε για την ενδυνάμωση των προσπαθειών αντιμετώπισης του COVID-19, και για να το επιτύχουμε, πρέπει να διασφαλίσουμε πως η πρόοδος μας θα είναι προσιτή προς όλες τις κοινωνικές ομάδες. Για να αλλάξουμε την πορεία της επιδημίας, πρέπει να επενδύσουμε άμεσα, σε μεγάλη κλίμακα, με το απαραίτητο ρίσκο, μέσα από μια παγκόσμια συλλογική προσπάθεια. Καλωσορίζουμε όλους όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την πρωτοβουλία μας.»

Ο Mike Forman, vice chairman της Mastercard τονίζει πως: «Είμαστε υπερήφανοι που ενισχύουμε αυτή τη σημαντική προσπάθεια αντιμετώπισης του COVID-19, η οποία προωθεί τη δέσμευση μας για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Η παγκόσμια πρόκληση του ιού, δεν αποτελεί μόνο ένα κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των πληθυσμών σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά επιπλέον διαταράσσει την οικονομική ευρωστία εκατομμυρίων ανθρώπων, επιχειρήσεων και οργανισμών. Η εμπειρία μας σε θέματα χρηματοοικονομικής ενσωμάτωσης, καταδεικνύει τη σημασία της δημιουργίας ενός δικτύου συνεργατών, οι οποίοι δεν θα επενδύσουν μόνο κεφάλαια για την υποστήριξη της προσπάθειας, αλλά θα συνεισφέρουν έμπρακτα προσφέροντας τις ικανότητες τους, καθώς και συμπληρωματικούς πόρους. Καλωσορίζουμε οποιονδήποτε εταίρο ενδιαφέρεται για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθεια μας».

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment