22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Coviva Smartbox: 4 απίστευτα βολικές εφαρμογές που απολαμβάνετε ασύρματα

    Το Smart Home έχει γίνει το όνειρο κάθε ανθρώπου που αντιλαμβάνεται τα εξαιρετικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία. Και ποιος δεν θέλει να μπορεί να ελέγχει κάθε λειτουργία του σπιτιού του με ένα κλικ από το κινητό του!

    Όμως, για πολλούς αυτό δεν είναι τόσο εύκολο. Μπορεί ο αυτοματισμός σπιτιού να είναι μια εύκολη προσθήκη σε ένα καινούριο σπίτι που μόλις χτίζεται ή σε ένα παλαιό, το οποίο ανακαινίζεται εκ βάθρων. Τι γίνεται, όμως, με ένα σπίτι που είναι ήδη έτοιμο και ο ιδιοκτήτης του δεν προτίθεται να κάνει παρεμβάσεις;

    Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν λύσεις ακόμα και σε αυτή τη «δύσκολη» περίπτωση. Με το Coviva Smartbox και τα micro modules της Hager ο αυτοματισμός σπιτιού γίνεται πραγματικότητα με γρήγορο και απλό τρόπο, καθώς δεν υπάρχουν καλώδια. Αντίθετα, η εγκατάσταση γίνεται ασύρματα, οπότε δεν απαιτούνται μερεμέτια ούτε εκτεταμένες εργασίες.

    Μάλιστα, αυτή η ασύρματη εγκατάσταση δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την παλαιού τύπου ενσύρματη τεχνολογία. Ας δούμε πιο αναλυτικά τις 4 πιο πρωτοποριακές και χρήσιμες εφαρμογές Smart Home, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε στο σπίτι σας.

    Έλεγχος θέρμανσης και ψύξης

    Πόσες φορές δεν έχετε σκεφτεί ότι θα θέλατε να μπαίνετε σε ένα σπίτι, το οποίο να είναι δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Διότι η αναμονή, όταν ανάβετε τις συσκευές (πολύ περισσότερο με τα θερμαντικά σώματα και ευτυχώς λιγότερο με το air condition), είναι κουραστική, ειδικά όταν γυρνάτε από τη δουλειά.

    Πλέον, θα μπορείτε να ανάβετε τις συσκευές, οπότε το επιθυμείτε, ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία από το κινητό σας. Έτσι, θα απολαμβάνετε όχι μόνο τη μέγιστη άνεση, αλλά και θα εξοικονομείτε ενέργεια, καθώς δεν θα χρειάζεται να ανάβετε τα σώματα σε ώρες που δεν είστε σπίτι.

    Ζευγάρι και έξυπνο σπίτι / © Hager

     

    Ανίχνευση καπνού

    Η πυρκαγιά αποτελεί μία από τις πιο συχνές αιτίες ατυχημάτων και καταστροφών στο σπίτι. Ένα αναμμένο τσιγάρο, το σίδερο στην πρίζα ή το ανοιχτό μάτι στην κουζίνα μπορεί να κάνουν μεγάλη ζημιά, την οποία θα καταλάβετε όταν πια θα είναι αργά. Όμως, με το Coviva Smartbox μπορείτε να ειδοποιηθείτε αμέσως στο κινητό σας με την πρώτη ένδειξη καπνού, ώστε να προλάβετε έγκαιρα τα χειρότερα.

    Αυτόματη σκίαση

    Έχει αποδειχτεί ότι το ξύπνημα με το φυσικό φως του ήλιου και όχι με το ξυπνητήρι συμβάλλει στην ήρεμη και σταδιακή αφύπνιση του οργανισμού, ώστε να απολαμβάνετε έπειτα μια μέρα γεμάτη ενέργεια. Με τα συστήματα αυτόματης σκίασης, το παντζούρι μπορεί να ανεβαίνει συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα, ώστε να ξυπνάτε με φυσικό τρόπο.

    Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε το σπίτι σας και από πιθανή διάρρηξη κατά τη διάρκεια των διακοπών, αφού το Smart Home το κάνει να μην φαίνεται άδειο.

    Ιδανικός φωτισμός

    Μπορεί οι λάμπες LED να μην καταναλώνουν από μόνες τους πολύ ρεύμα, όταν όμως καίνε συνέχεια, αυτό αποτελεί πρόβλημα. Στον ίδιο χώρο μπορεί να χρειάζεστε διαφορετικούς φωτισμούς, όπως για παράδειγμα στο σαλόνι, όπου άλλο επίπεδο φωτισμού χρειάζεστε όταν χαλαρώνετε ή βλέπετε τηλεόραση και άλλο όταν διαβάζετε ή παίζετε επιτραπέζια.

    Αντί, λοιπόν, να χάνετε χρόνο μέχρι να βρείτε ξανά και ξανά τον ιδανικό φωτισμό ή να αφήνετε τη λάμπα ανοιχτή, ακόμα και όταν δεν το χρειάζεστε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προγραμματίσετε συγκεκριμένες λειτουργίες φωτισμού για κάθε περίσταση και να αφήσετε τα micro modules και το Coviva Smartbox να κάνουν τη δουλειά τους.

    Σπίτι και αυτόματος φωτισμός / © Hager

    Βρείτε το Coviva Smartbox και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον αυτοματισμό του σπιτιού στα καταστήματα Desikos.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles