21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Creative Outlier Pro Hands-On Review: «Η Pro πλευρά των TWS ακουστικών»!

    Τα TWS (True Wireless Stereo) έχουν κατακλύσει την αγορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς αποτελούν τη νούμερο ένα επιλογή του καταναλωτικού κοινού. Η Creative που όλοι γνωρίζουμε την βαρύτητα που έχει ως brand στον χώρο του ήχου δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στο τρένο της εξέλιξης, για αυτό και ήδη δίνει μεγάλη βαρύτητα στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων. Τα Outlier Pro που προστίθενται στην οικογένεια των Outlier ανεβάζει τον πήχη ακόμη περισσότερο, προσφέροντας Active Noise Cancellation που είναι αληθινή… εμπειρία, αλλά και υψηλό high-fidelity ήχο που συναρπάζει (η personalized τεχνολογία Super X-fi βάζει εδώ και πάλι το χεράκι της), αλλά και τεράστια ευελιξία από το app της Creative, το οποίο σας προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο.

    Looks and sounds!  

    Τόσο η βάση φόρτισης όσο και τα ακουστικά, δείχνουν να ακολουθούν την φιλοσοφία των προηγούμενων μοντέλων Outlier, με το αεροδυναμικό σχήμα των in-ear ακουστικών να κυριαρχεί. Πέραν του ιδιαίτερου και φουτουριστικού design, ένα κομμάτι που αμέσως κάνει τα Outlier Pro της Creative να ξεχωρίζει είναι η εντυπωσιακή εφαρμογή που έχουν στο αυτί του χρήστη. Η δε βάση φόρτισης ανοίγει με συρταρωτό τρόπο, με τα ακουστικά να εφάπτονται αρμονικά στο εσωτερικό της.

    Τόσο η βάση, όσο και τα ακουστικά είναι εξαιρετικά ελαφριά και τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο ποιότητας, αλλά και για την ανθεκτικότητά τους, με την Creative να επενδύει όχι μόνο στην υψηλή αισθητική, αλλά και στον λειτουργικό τους χαρακτήρα. Με τους drivers (10mm) των ακουστικών μάλιστα να είναι επενδεδυμένοι με γραφένιο, είναι εμφανές ότι η Creative δεν αστειεύεται όταν πρόκειται να σχεδιάσει ένα κορυφαίο προϊόν σε ότι έχει να κάνει με την κατασκευή του. Και όπως κάθε TWS υψηλών προδιαγραφών που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και τα Outlier Pro διαθέτουν πιστοποίηση IPX5, πράγμα που σημαίνει αντοχή στο νερό.

    To μεγάλο του ατού βέβαια δεν είναι άλλο από το Hybrid ANC (Active Noise Cancellation) που διαθέτει, το οποίο ουσιαστικά δίνει τεράστια δύναμη στα χέρια του χρήστη των Outlier Pro, καθώς του επιτρέπει να ορίζει εκείνος το επίπεδο του φιλτραρίσματος του ήχου που προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον. Σε αυτό συμβάλλει και ο ειδικός σχεδιασμός των earbuds, τα οποία διαθέτουν μικρόφωνα στο μπροστινό και πίσω τμήμα πους, σε στρατηγικά σημεία έτσι ώστε να ανακόπτουν και να κατευνάζουν τον φυσικό ήχο από οποιαδήποτε κατεύθυνση κι εάν προέρχεται. Η δε εύκολη εναλλαγή ανάμεσα στη λειτουργία του Active Noise Cancellation και του ambient mode, μέσω απλών taps στην επιφάνεια των earbuds είναι βέβαιο ότι θα σας λύσει τα χέρια.

     

    Οι υπεύθυνοι της Creative αν μη τι άλλο έχουν κάνει πραγματικά τεράστια άλματα στο κομμάτι του ANC, ανεβάζοντας level τη σειρά Outlier. Όμως, εξίσου εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα και σε ότι έχει να κάνει με την αυτονομία των Outlier Pro. Ειδικότερα, η πρόταση της Creative δύναται να προσφέρει έως και 60 ώρες συνεχούς Playtime και περίπου 15 ώρες με μία μόλις φόρτιση. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ακόμη κι εάν ξεμείνετε, μια 10λεπτή φόρτιση είναι αρκετή για να σας εξασφαλίσει 2 ώρες μουσικής αναπαραγωγής, ενώ υπάρχει και η επιλογή για wireless Qi charging. Όπως μάλιστα έχουν υπολογίσει, οι υπεύθυνοι της εμβληματικής εταιρείας, στις περισσότερες περιπτώσεις μέσα στο μήνα η βάση των Outlier Pro δεν χρειάζεται να φορτίσει για περισσότερες από δύο φορές.

    Loud and clear!

    Όταν βέβαια στρέφουμε την προσοχή μας στο κομμάτι της ηχητικής κι ακουστικής απόδοσης, εδώ και πάλι η κληρονομιά του ονόματος Creative θα πρέπει να θεωρείται εγγύηση. Τα 6 συνολικά μικρόφωνα (3 σε κάθε earbud) προσφέρουν πεντακάθαρα voice calls, καθώς φροντίζουν ώστε τόσο η δική σας ομιλία, όσο και η ομιλία που προέρχεται από μια άλλη πηγή να είναι σούπερ καθαρή.

    Παράλληλα, τα ακουστικά «καταλαβαίνουν» άψογα τις διάφορες φωνητικές εντολές, καθώς συνεργάζονται άψογα με τον virtual assistant της αρεσκείας σας (είτε επιλέξετε Amazon Alexa, είτε Google Assistant). Και πάλι η ενεργοποίηση του virtual assistant είναι παιχνιδάκι, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε τρία taps επάνω στην επιφάνεια του ακουστικού. Σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση του ήχου, οι μεσαίες συχνότητες ακούγονται στην εντέλεια, ενώ το μπάσο είναι σούπερ πλούσιο και βαθύ. Το Super X-Fi μάλιστα είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τα Outlier Pro κερδίζουν πόντους στο κομμάτι της μουσικής αναπαραγωγής. Ειδικότερα, εάν δοκιμάσετε να παίξετε AAC αρχεία ήχου από το iPhone σας, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεδιπλώσετε στο maximum τη δυναμική των Outlier Pro της Creative.

    Παράλληλα, η «συνεργασία» με το πρότυπο Bluetooth 5.2 που υποστηρίζουν τα «Pro» ακουστικά της Creative διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας και για τη μοναδική σταθερότητα (χωρίς δηλαδή lag και αναπάντεχες διακοπές στην αναπαραγωγή του ήχου).  Φυσικά, ολοκληρώνοντας την παρουσίαση των Outlier Pro δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στην ύπαρξη του Creative App, το οποίο σας δίνει τον πλήρη έλεγχο έτσι ώστε να προσαρμόσετε κάθε πτυχή των ακουστικών, με τέτοιο τρόπο που να καλύπτονται οι ανάγκες και τα θέλω σας. Ενδεικτικό είναι ότι μέσω του εύχρηστου app της Creative μπορείτε να ορίσετε το EQ curve, να ενεργοποιήσετε (ή να απενεργοποιήσετε το Low Latency Mode) ή να ρυθμίσετε το επίπεδο του θορύβου που θα «περνάει» μέσα από τα ακουστικά.

    4 the Pro’s!

    Τα Outlier Pro κοστίζουν κοντά στα 89 ευρώ και αν μη τι άλλο αποτελούν μια πρόταση που διαθέτει τα premium χαρακτηριστικά που αναζητάει ένας power και δραστηρίος user, χωρίς να απαιτείται να δαπανήσει μια μικρή περιουσία όπως συμβαίνει με τόσους άλλες εταιρείες. Για μια ακόμη φορά, η Creative καταφέρνει να σχεδιάσει ένα ποιοτικό προϊόν που παράλληλα δίνει νέα διάσταση στην έννοια του value for money.   

     

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Σας ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δίνετε με αυτό το υπέροχο δώρο! Μακάρι να είμαι η τυχερή!!!

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles