20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Creative SoundBlaster Roar 2 Review: «Η Creative βρυχάται»!

    H Creative είναι ένα brand που σχεδόν για περισσότερες από τρεις δεκαετίες έχει περάσει στο υποσυνείδητο του καταναλωτικού κοινού ως μία εταιρεία που τα προϊόντα ήχου της διακρίνονται για την εξαιρετική ηχητική απόδοση και την υψηλή ποιότητα κατασκευής. Με υψηλά production values που σχεδόν ποτέ δεν απογοητεύουν, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι sound-based συσκευές της Creative «παίζουν» σε άλλο επίπεδο. Πρόσφατα, είχαμε την ευκαιρία να τεστάρουμε το Roar 2, το νέο portable 2.1 ηχείο της αγαπημένης εταιρείας και στο review που ακολουθεί σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας…

    Sound Blaster Roar 2 (7)

    Κατασκευή & Design

    Αν και όπως λέει μία παροιμία δεν πρέπει ποτέ να κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του, σίγουρα το Roar 2 αμέσως τραβάει το βλέμμα με το επιβλητικό design του. Στιβαρό και εξαιρετικά συμπαγές, με βάρος περίπου στο ένα κιλό και διαστάσεις στα 51.0 x 188.0 x 109.0 mm, το Roar 2 διατηρεί έναν portable χαρακτήρα και σίγουρα μπορεί να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί εύκολα παντού. Το νέο μέλος της οικογένειας των Roar είναι 20% πιο μικρό σε διαστάσεις σε σύγκριση με τον προκάτοχο του και σίγουρα το κομμάτι που ξεχωρίζει είναι τα πλευρικά ηχεία με το χαρακτηριστικό Creative logo στα πλαϊνά.

    Sound Blaster Roar 2 (4)

    Παρατηρώντας καλύτερα το portable σύστημα ήχου της Creative στην πρόσοψη συναντούμε το power on/off button, τα πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, το Bluetooth button που λειτουργεί επίσης για την αποδοχή ή μη κλήσεων, όπως επίσης και την περιοχή για το NFC. Στο επάνω τμήμα βέβαια γίνεται πραγματικός πανικός όπου εκεί υπάρχει εκτός από την θύρα τροφοδοσίας, το aux input, μία έξοδο USB που επιτρέπει τη φόρτιση συσκευών (διαθέτει μπαταρία 6000mAh), ενώ υπάρχει και μία MicroUSB θύρα για την επικοινωνία του portable ηχείου με PC/Mac. Τέλος, η microSD slot χρησιμεύει για την εισαγωγή μίας microSD κάρτας, η οποία αν μη τι άλλο θα σας δώσει τη δυνατότητα να γεμίσετε το portable ηχείο σας με εκατοντάδες μουσικά αρχεία Mp3.

    Sound Blaster Roar 2 (6)

    Sound Blaster Roar 2 (1)

    Και φυσικά δεν τελειώνουμε εδώ, καθώς θα βρείτε μία σειρά από buttons όπως ένα switch που θέτει το σύστημα ήχου σε USB audio ή portable mode, ένα Roar button το οποίο θέτει το μπάσο του Roar 2 σε δύο διαφορετικές θέσεις (ανάλογα με την ένταση που θέλετε να δώσετε). Επιπλέον, υπάρχουν μία σειρά από playback buttons (play/pause, back, forth), αλλά και ένα χρήσιμο recording button το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα για voice recording (η συσκευή διαθέτει εννοείται ενσωματωμένο μικρόφωνο).

    Sound Blaster Roar 2 (9)

    Αναμφίβολα, οι portable διαστάσεις, το πλήθος των buttons και φυσικά η άκρως ανθεκτική κατασκευή καθιστούν το Roar 2 μία πρόταση που σίγουρα τουλάχιστον εμφανισιακά ξεχωρίζει και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρίσκεται μαζί σας για πολύ καιρό.

    Απόδοση και αυτονομία

    Το Roar 2 μπορεί να αναπαραγάγει mp3/WMA αρχεία, ενώ παράλληλα μπορεί να δέχεται και να απορρίπτει τηλεφωνικές κλήσεις. Επιπλέον πέραν από το Bluetooth pairing (υποστηρίζει Bluetooth 3.0 και η σύνδεση γίνεται παιχνιδάκι) υποστηρίζει και NFC (όπου ένα άγγιγμα είναι αρκετό για να αρχίσει η αναπαραγωγή της μουσικής), ενώ επιπλέον μπορεί να παίξει μουσική μέσω microSD, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί (όπως προαναφέραμε) και voice recording!

    Sound Blaster Roar 2 (2)

    To Roar 2 αποδεικνύεται πραγματικός «δυναμίτης» στα της ηχητικής απόδοσης, καθώς τόσο οι υψηλές, όσο και οι μεσαίες / χαμηλές συχνότητες παράγουν ένα εξαιρετικά καθαρό ηχητικό αποτέλεσμα. Εκεί βέβαια που το ηχείο της Creative δίνει πραγματικά ρέστα είναι το απίθανο μπάσο, το οποίο είναι πραγματικά… «εκρηκτικό»! Εκεί που το SoundBlaster Roar 2 όμως πραγματικά παίρνει άριστα είναι στην ένταση του ήχου, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπορέσετε με άνεση να διοργανώσετε κάποιο πάρτι με τους φίλους σας (οι γείτονες μπορεί και να παραπονεθούν για αυτό… προσοχή).

    Sound Blaster Roar 2 (3)

    To 2.1 sound system της Creative διαπρέπει όμως και στον τομέα της αυτονομίας, καθώς η μπαταρία που διαθέτει κρατάει για περισσότερες από 8 ώρες, ενώ μάλιστα απαιτεί μόλις 2.5 ώρες φόρτισης (για μία πλήρη φόρτιση). Το γεγονός μάλιστα ότι μπορεί να λειτουργήσει και ως powerbank αν μη τι άλλο σε πολλές περιπτώσεις θα σας βγάλει από την δύσκολη θέση.

    Are you ready to… Roar;

    Ολοκληρώνοντας την κριτική μας πάνω στο portable ηχείο της Creative είναι εμφανές πως η γνωστή εταιρεία κατασκεύασε μία ακόμη άκρως ποιοτική πρόταση. Με premium χαρακτηριστικά, top high-end ήχο, απίθανο μπάσο και αρκετές λειτουργίες, η πρόταση της Creative (με τιμή κοντά στα 130 ευρώ) είναι ένα… μικρό «τέρας» που βρυχάται!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles