20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Crypto.com: Μετέφερε $7 εκατ. αντί για $70 σε λογαριασμό πελάτη

    Τα λάθη είναι μέσα στη ζωή, κάποιες φορές όμως κοστίζουν ακριβά! Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Crypto.com (το οποίο διαφήμιζε ο Matt Damon) μετέφερε κατά λάθος κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 7,2 εκατ. δολαρίων σε μια πελάτισσα, η οποία έπρεπε να λάβει περίπου 70 δολάρια. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Αυστραλία και σύμφωνα με τα δελτία ειδήσεων, το λάθος δεν έγινε αντιληπτό από την εταιρεία εκείνη τη στιγμή, αλλά  μήνες αργότερα. Στο μεταξύ, τα χρήματα είχαν κάνει ήδη… φτερά!

    Η αρχική μεταφορά έγινε το Μάιο του 2021, μετά από λάθος υπαλλήλου που πληκτρολόγησε διαφορετικό ποσό. Η Crypto.com συνειδητοποίησε τι είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2021. Η πελάτισσα όμως που εισέπραξε το ποσό, αντί να ενημερώσει την εταιρεία για το λάθος, μετέφερε το ποσό στο λογαριασμό της και ξόδεψε 1,3 εκατ. δολάρια για την αγορά μιας υπερπολυτελούς κατοικίας για την αδερφή της. Τώρα η εταιρεία “παλεύει” για να πάρει τα χρήματα πίσω και κατάφερε πριν λίγο καιρό να “παγώσει” το λογαριασμό της γυναίκας. Το δικαστήριο απαίτησε επίσης να πουληθεί το σπίτι και να επιστραφούν τα χρήματα στο ανταλλακτήριο. Η υπόθεση αναμένεται να λυθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, χωρίς ωστόσο η Crypto.com να έχει σχολιάσει με κάποιον τρόπο το συμβάν.

    Διαβάστε επίσης:

    Samsung Galaxy XCover6 Pro: «To die-hard smartphone»!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles